På landslagsnivå är det inte tillåtet med fritt antal byten. Här är det Johan Elmander som byter med Pontus Wernbloom. Arkivbild.
På landslagsnivå är det inte tillåtet med fritt antal byten. Här är det Johan Elmander som byter med Pontus Wernbloom. Arkivbild.

Kritiserat SvFF-beslut kan rivas upp

Protesterna mot fria byten i herrarnas division 2 och 3 samt damernas division 1 blev för starka. Svenska fotbollförbundet har därför beslutat att ha ett nytt representantskapsmöte den 9 januari då man lägger fram ett nytt förslag.

ANNONS
|

- Tillsammans är vi starka. Jag är självklart glad, men mycket jobb återstår att göra, säger Österlen FF:s tränare Mladen Blagojevic, till Ystads Allehanda.

Han har själv ringt runt till alla division 2-tränare i landet och funnit ett massivt motstånd. Med en lista på 127 klubbar som underlag har han krävt en omprövning av beslutet.

ANNONS

"Det som framförts är att förankringsprocessen runt om i landet inför beslutet inte varit bästa möjliga, och därför ansåg styrelsen att det enda rätta var att ta en fördjupad diskussion i frågan, att föra fram ett alternativt förslag och kalla Representantskapet på nytt i den här enskilda frågan", säger förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Fotbollförbundets nya förslag är att antal byten ska utökas från tre till fem i herrarnas division 2 och 3 samt damernas division 1. Regeländringen ska utvärderas under säsongen 2018.

Det omtvistade beslutet togs vid det ordinarie representantskapsmötet den 1 december.

TT

ANNONS