Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

Kravet: Stoppa Ryssland från OS

Antidoping-organisationer från 16 olika nationer går nu ihop med ett gemensamt krav: IOK måste porta hela Ryssland vinter-OS i Sydkorea. Anledningen är att den ryska antidopning-byrån anses ha misslyckats med att utreda sina egna aktiva.

Riksidrottsförbundet RF:s antidopningsorganisation uppmanar tillsammans med 16 syskonorganisationer Internationella olympiska kommittén att stänga av Ryssland från vinter-OS i Pyeongchang nästa år, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Enligt Svensk antidoping har Internationella antidopningsbyrån Wada i sin utredning av dopningshärvan i Sotji 2014 inte fått tillgång till materialet organisationen begärt. Därmed har det varit svårt att få fram bevis mot enskilda idrottare.

"Vi måste med alla medel se till att Ryssland och de inblandade ryska idrottarna inte undkommer straff. Det vore förödande för det internationella antidopingarbetet om vi tillåter Ryssland att delta i OS 2018 när landet inte varit samarbetsvilligt i utredningen om dopinghärvan i Sotji", säger Matt X Richardson, chef för Svensk antidoping.

Se mer från - OS i Pyeongchang
Mest läst