Matchvinnaren vill stanna i Mora

I februari kom Matt Bailey till Mora. Nu är han på väg att bli stor kvalhjälte när Mora bara är en seger från en återkomst till SHL. Direkt efter tisdagens 4–1-seger mot Leksand, gav han ett besked som får alla Morafans att jubla så att det hörs till Leksand:

ANNONS
|

Det lär Mora göra. Laget leder matchserien med 3–1 och just nu finns det inget som tyder på att Leksand ska vända detta. Mora har varit det bästa laget i varje kvalmatch.

Den store segerorganisatören har varit Matt Bailey, som öst in mål sedan han kom till Mora i februari. Nu blev det två avgörande mål när Mora kontrade sönder Leksand i andra perioden.

Och publiken hyllar sin store favorit. En kanadensare som kom till Sverige efter ett intensivt värvningsarbete av lagkompisen Kevin Gagné och tränaren Jeremy Colliton.

- Har tidigare spelat med Gagné som talade mycket gott om Mora. Direkt när jag och min fru klev av tåget från Stockholm kom också Morabor och erbjöd sig att hjälpa oss med väskorna. Ett perfekt välkomnande, berättar Matt Bailey.

ANNONS

Tackar kedjekompisarna

Han har sedan dess svarat med att storspela i kvalet mot Leksand. Ett kval som är upp- och nedvända världen med SHL-laget Leksand som hela tiden kämpar för att dra ner på tempot och Mora som ligger på.

Här har Matt Bailey haft en viktig roll, speciellt sedan Moras viktigaste spelare Jacob Nilsson stängts av för resten av kvalspelet.

- Då gällde det för oss andra att kliva fram. Men jag vill också tacka hela min kedja för att det går bra på isen. Vi gör jobbet tillsammans.

Leksand spelade riktigt bra i första perioden och var också nära att ta ledningen när Mattias Ritola missade en straff. Men i andra perioden tryckte leksingarna på för högt upp på plan och slarvade med omställningen när Mora kontrade. Det var tre kontringar som blev tre mål. Tala om effektivitet. Två av målen gjordes av just Matt Bailey.

"Är verkligen stort"

Resten av matchen blev uppvisning av Mora.

- Så här går det när vi först slarvar och sedan inte håller oss till matchplanen. Det är så dåligt, suckade Leksands Tobias Forsberg och låter föga övertygad när han talar om att det inte är kört för Leksand:

ANNONS

- Håller vi oss till matchplanen finns det en chans, säger han.

På andra sidan korridoren står Matt Bailey och börjar inse att han är på väg att skriva hockeyhistoria efter bara några månader i Mora:

- Jag fick snabbt förklarat hur stort det är för Mora att slå just Leksand. Det här är verkligen stort, men det är inte avgjort. Klarar vi det så vill jag gärna fortsätta spela i Mora om det är möjligt, säger han.

TT

ANNONS