Ola Serneke, VD Serneke.
Ola Serneke, VD Serneke. Bild: CARL SANDIN

Serneke ny huvudsponsor för Blåvitt

Under torsdagen drog IFK Göteborg igång säsongen med årets första träning i Prioritet Serneke Arena. På sin hemsida uppmanade de fansen till att komma och titta, samt skickade en blänkare om att ett stort avslöjande kommer att ske. Nu har Blåvitt bekräftat uppgifterna om att Serneke är ny huvudsponsor för klubben.

ANNONS
|

"Dessutom kommer en stor nyhet, som inte rör spelartruppen, att avslöjas innan det är dags att ge sig ut på den gröna konstgräsmattan", skrev de på sin hemsida inför träningen.

Under torsdagen släpptes ett pressmeddelande där man gick ut och bekräftade nyheten: bolaget Serneke, med Ola Serneke i spetsen, blir ny huvudsponsor för IFK Göteborg med start under 2019 och fem år framåt. De fyller därmed luckan efter Prioritet Finans.

"Vi sa när vi gick in första året som partner att vi skulle växa med IFK och växer vi som bolag ska vi fortsätta engagera oss i klubben. Vi har nu varit med i tio år och byggt nya Kamratgården och Prioritet Serneke Arena och ser det som en naturlig utveckling att hänga med som ny huvudpartner", säger Ola Serneke, ägare och VD för Serneke, i pressmeddelandet.

ANNONS

LÄS MER: Serneke uppges bli ny huvudsponsor för IFK Göteborg

Mats Engström, ordförande i IFK Göteborg, får frågan om hur han ser på att ett bolag som till stor del äger arenan de står i, nu ska kliva in som huvudsponsor. Någon "maktfråga" är det inte tal om, menar han.

– Det ligger hjärta och stolthet i det Serneke gör. Det finns inga som helst ambitioner på att man är ute efter någon makt i klubben.

I samband med träningens start tog spelarna av sig sina tröjor för ett byte till de nya där det står "Serneke" på bröstet. Serneke blir därmed, efter ICA och Prioritet Finans, det tredje företaget som tar plats på IFK Göteborgs matchtröja.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS