Klart för derbyfest – i Scandinavium

Efter månader av förberedelser i det tysta är det nu klart: Derbyt mellan Blåvitt och Gais kommer att spelas i Scandinavium och lär bli den största futsalmatchen någonsin på svensk mark. – Det här har vi längtat efter, säger Daniel Skarp, marknadsansvarig hos IFK Göteborg Futsal.

ANNONS
|

Inomhusvarianten på fotboll, futsal, växer för varje år. Men publikmässigt har det varit svårt att locka de stora massorna, inte minst i Göteborg. För knappt två år sedan var det tänkt att bli publikfest i Lisebergshallen när IFK Göteborg och Gais möttes – men efter bråk på stan tvingades man stänga arenan och bara 200 människor hann komma in den gången.

– Det har varit uppförsbacke för oss sedan dess med låga publiksiffror. Och det här har varit en svår uppgift att lösa, för säkerhetsapparaten är ju enorm. Men nu har vi fått hjälp av både Sef och förbundet, och vi har exakt samma säkerhetsstyrka som Blåvitt brukar ha i fotbollen. Det här kommer att bli tryggt och säkert, och en familjefest, säger Daniel Skarp, som är styrelseledamot och marknadsansvarig i IFK Göteborg Futsal.

ANNONS

Det tidigare svenska publikrekordet i futsal sattes i våras då 1 754 såg Uddevalla mot Örebro. Nu räknar IFK Göteborg med att krossa det rekordet.

– Alla gånger. Inget går upp mot det här. Vi kommer att kunna ha 5 800 åskådare. Blåvitt får en sida och Gais den andra, och kortsidorna stängs av. Lisebergshallen är ju också stor, men det här är en helt annan nivå, säger Skarp.

Och det kommer att kunna vara klackar på plats?

– Ja, klackar, levande sittplats, Young fellows, familjeläktare… det blir som ett Gamla Ullevi inomhus. Vi är många som ha längtat efter ett riktigt derby mot Gais och det här har varit en fråga ända sedan det blev klart att de gick upp igen.

Med tanke på vad som hände senast – är du orolig att något liknande ska hända den här gången?

– Nej. Dels har vi lagt matchen tidigt, klockan 13 på en söndag. Och sedan så förlitar jag mig på supportrarna. Alla vill att den här matchen ska spelas. Och det är en stor arena, så när folk väl är inne är det inga problem. Det här är väldigt stort för svensk futsal och det känns fantastiskt att allt är klart nu, säger Daniel Skarp.

ANNONS

Matchen spelas den 19 november och biljetterna släpps på måndag.

Svenska Futsalligan är indelad i två serier – den norra och den södra. IFK Göteborg och Gais spelar i den södra, där även Torslanda återfinns.

ANNONS