Khaddi Sagnia slipper guldfavorien i finalen

Khaddi Sagnia tog sig till lördagens EM-final med femte bästa hopp i kvalet. Strax innan tävlingen står det klart att guldfavoriten Ivana Spanovic inte kommer till start.

ANNONS
|

Under lördagskvällen hoppar Ullevis Khaddi Sagnia längdhoppsfinal i EM i Berlin. Med bara ett par timmar till start kommer beskedet att Ivana Spanovic, som hoppade längst i kvalet med 6,84, missar finalen på grund av en hälskada.

"Mitt medicinska team har beslutat att stoppa mig från dagens final, på grund av en skada som jag drabbades av i mitt första hopp i kvalet", skriver serbiskan i ett inlägg på social medier.

Längdfinalen inleds 20.05 och Sagnia tog sig dit med kvalets femte längsta hopp på årsbästa 6,69.

I bagaget har Spanovis bland annat EM-guld inne, EM-silver ute, OS-brons och dubbla VM-brons ute. Hennes personbästa är 7,24 från förra året.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS