Sam Kerr jublar efter att ha gjort 3–2 till Chelsea.
Sam Kerr jublar efter att ha gjort 3–2 till Chelsea. Bild: John Walton/AP/TT

Kerr sköt FA-cuptiteln till Chelsea

Chelseas damer har säkrat sin andra titel för säsongen. I FA-cupfinalen besegrade man Manchester City med 3–2 efter förlängning.

Efter gårdagens förlust för Chelseas herrar var det nu dags för damlaget, med svenska lagkaptenen Magdalena Eriksson i spetsen, att spela final i FA-cupen.

Det nyblivna Super League-mästarlaget ställdes mot Filippa Angeldals Manchester City inför 49 094 åskådare på Wembley – nytt publikrekord för en match i damernas FA-cup.

Precis som på herrsidan hade lagen även mötts i ligacupfinalen tidigare under säsongen, då var det City som fick lyfta bucklan efter 3–1.

Men den här gången var Chelsea starkast.

Efter en jämn inledning skickade Millie Bright in ett inlägg som Sam Kerr mötte med pannan till 1–0.

Repliken var dock inte långt borta. Lauren Hemp skruvade in kvitteringen med en delikatess från precis utanför målområdet, ett helt ostoppbart skott för Ann-Katrin Berger i Chelseas mål.

När Erin Cuthbert med ett distansskott gav Chelsea ledningen än en gång, efter en dryg timmes spel, såg det länge ut som att det skulle bli ett segermål för Chelsea. Men med en dryg minut kvar av ordinarie matchtid skickade Hayley Raso in 2–2 och tog matchen till förlängning.

Chelseas svenska försvarare Jonna Andersson blev i förlängningen inbytt, och åtta minuter senare fick hon se lagkamraten Sam Kerr driva upp bollen från halva plan och via en Cityförsvarare pricka in segermålet till 3–2 för Chelsea, australiskans andra mål i matchen.

Titeln var Londonklubbens andra på bara en vecka, sedan man säkrat Super League-segern i den sista omgången förra helgen.