Spanjorskan Garbiñe Muguruza, till höger, sträcker handen över nätet till tyskan Angelique Kerber efter segermatchen.
Spanjorskan Garbiñe Muguruza, till höger, sträcker handen över nätet till tyskan Angelique Kerber efter segermatchen.

Kerber ur Wimbledon – tappar förstaplatsen

Fjolårsfinalisten Angelique Kerber är utslagen ur Wimbledon och förlorar sin position som världsetta. Nu kan Simona Halep ta över drottningkronan.

ANNONS
|

I fjol vann Angelique Kerber två av fyra grand slam-turneringar – Australian Open och US Open – och förlorade Wimbledon-finalen mot Serena Williams, USA.

Men 2017 har inte alls varit någon liknande framgångssaga för 29-åringen. Kerber har inte vunnit någon titel sedan US Open i september och slogs på måndagen ut i Wimbledons åttondelsfinal.

Det var mycket jämnt mellan spelarna. Tyskan tog det första setet mot den 23-åriga spanjorskan Garbiñe Muguruza men fick se sig besegrad med 6–4, 4–6, 4–6 efter två timmar och 20 minuters spel.

- Jag tycker att vi båda spelade bra och till slut var det bara två poäng som avgjorde, sade Kerber efter matchen, enligt Reuters. Så klart är jag besviken för jag tycker att jag spelade riktigt bra.

ANNONS

Halep vidare

Förlusten innebär att Kerber förlorar sin förstaplats på rankningen Världstvåan Simona Halep kan bli den som tar över. Rumänskan är på god väg efter att ha vunnit sin åttondelsfinal mot vitryskan Victoria Azarenka, 7–6 (7–3), 6–2 och möter i nästa omgång brittiskan Johanna Konta.

Vinner hon där är hon ny världsetta. Men enligt Halep är det inte är någonting hon tänker fokusera på:

- Jag vill vinna mer, inte bara en match. Så det är inte något jag tänker på, sade hon på presskonferensen efter sin seger.

"Wozniackis förbannelse"

Även Caroline Wozniacki är utslagen ur Wimbledon. Den danska världssexan förlorade mot 24-seedade amerikanskan Coco Vandeweghe, 6–7 (4–7), 4–6.

Det är sjätte gången danskan har nått åttondelsfinalen i Wimbledon, men hon har aldrig kommit längre än så. Men Wozniacki vill inte höra talas om någon "förbannelse" på gräset i London.

- Nej, men jag tycker det är irriterande att få frågor om det hela tiden. Jag tror att ni tänker på det mer än vad jag gör, sade Wozniacki enligt Ritzau med en passning till journalisterna i rummet.

ANNONS

Lettiskan Jelena Ostapenko var oseedad när hon vann Franska mästerskapen – hennes första WTA-titel i karriären – fortsätter att skriva sin egen tennissaga i Wimbledon där hon är framme i kvartsfinal efter 6–3, 7–6 (8–6) mot fjärdeseedade Jelina Svitolina, Ukraina.

Williams historisk

Lettiskan var på väg mot en enklare seger men darrade och brände tre matchbollar i egen serve vid ställningen 5–3 i andra set.

I kvartsfinal senare i veckan så ställs 20-åriga Ostapenko mot 17 år äldre Venus Williams, USA. Den femfaldiga mästaren, som skakats av sin inblandning i en dödsolycka i juni, spelade enkelt ut 27-seedade Ana Konjuh, Kroatien, med 6–3, 6–2.

37-åriga Williams är därmed äldsta kvinna på 23 år att ta sig till kvartsfinal i Wimbledon. 1994 tog sig tjeckisk-amerikanskan Martina Navratilova till final, där det blev förlust mot spanjorskan Conchita Martinez.

TT

Fakta: Kvartsfinalerna i damsingeln

Garbine Muguruza, Spanien–Svetlana Kuznetsova, Ryssland.

Magdalena Rybarikova, Slovakien–Coco Vandeweghe, USA.

Venus Williams, USA–Jelena Ostapenko, Lettland.

Johanna Konta, Storbritannien–Simona Halep, Rumänien.

ANNONS