Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Karlström långt efter i VM-gången

Perseus Karlström siktade på en topplacering och i bästa fall medalj. Det var en satsning som inte höll i gångarnas VM-tvåmil.

Karlström var med uppe i täten nästan halvvägs i loppet, men sedan sjönk han som en sten i fältet. Den slitne svensken gick i mål som 37:a – på tiden 1.23.36 och slagen med nästan fem minuter.

27-åringens analys efteråt var att han har tränat för hårt efter en fotskada tidigare i sommar.

- Jag gick ifrån träningsplaneringen och förivrade mig lite och har nog kört lite för hårt, säger han.

Brorsan Anatole Ibáñez slutade 44:a, medan guldet gick till colombianen Eider Arevalo. Tidigare i loppet diskades hemmahoppet Tom Bosworth när han var i ledning och britten var otröstlig efteråt.

Tidigare på dagen avgjordes femmilen och det positiva för Anders Hansson var att han gick i mål på ett nytt personbästa, 3.58.00.

Det negativa var att det inte räckte längre än till 28:a plats. Hansson var slagen med nästan 25 minuter av suveräne världsmästaren Yohann Diniz. Fransmannen hann med att gå på toaletten under loppet, men vann ändå med osannolika åtta minuter före japanerna Hirooki Arai (silver) och Kai Kobayashi (brons).

Damernas 50 km vanns av portugisiska Ines Henriques på nya världsrekordtiden 4.05.56. På damsidan är distansen ny på VM-programmet.

Mest läst