San Joses Erik Karlsson (65) gjorde två mål och slog rekord i nattens förlustmatch mot Edmonton.
San Joses Erik Karlsson (65) gjorde två mål och slog rekord i nattens förlustmatch mot Edmonton. Bild: Jason Frason/AP/TT

Karlsson slog backrekord – passerade Hedman

Svenske Erik Karlsson gjorde två mål för sitt San Jose i nattens NHL-ishockey och övertog därmed Victor Hedmans poängrekord för svenska backar från i fjol.

ANNONS
|

När Tampa Bays Victor Hedman i fjol gjorde 85 poäng markerade det nytt rekord för svenska backar under en och samma NHL-säsong. Det rekordet är nu utraderat efter det att San Joses Erik Karlsson satte två mål mot Edmonton i nattens match, som slutade med vinst för Edmonton med 5–4 efter förlängning.

I och med nattens två mål har Erik Karlsson nu gjort 87 poäng.

Karlsson var inte ensam svensk målskytt i matchen. Mattias Ekholm gjorde två mål för Edmonton och har därmed gjort åtta mål den här säsongen.

Svenskarna i Los Angeles var också på målhumör i hemmamötet med Calgary som Kalifornienlaget vann med 8–2.

ANNONS

Carl Grundström inledde det svenska målskyttet 8.15 in i första perioden. Det andra svenskmålet kom fyra minuter senare från Viktor Arvidsson assisterad av Adrian Kempe. I andra perioden gjorde Kempe själv först mål med ett handledsskott efter drygt åtta minuter och 12.44 in i perioden gjorde han ytterligare ett. Grundström som inledde Los Angeles målskytte blev också den som avslutade det 15.51 in i tredje perioden.

Av de totalt fem matcher som spelades natten till tisdagen var det bara i Colorados 5– 0 vinst mot Chicago som samtliga svenskar blev mållösa.

Gustav Forsling gjorde ett mål för sitt Florida som slog Detroit med 5–2 och Rickard Rakell gjorde Pittsburghs enda mål i 1–2-förlusten mot Ottawa.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS