Erik Karlsson. Arkivbild.
Erik Karlsson. Arkivbild.

Karlsson nära flytt – ska ha nobbat jättebud

Ottawa Senators svenske stjärnback Erik Karlsson, 28, har fått tillåtelse att prata med andra klubbar i NHL. Detta sedan förhandlingarna med Ottawa har låst sig trots att han enligt NBC Sports ska ha erbjudits ett åttaårskontrakt värt 80 miljoner dollar.

ANNONS
|

Erik Karlssons framtid i Ottawa har diskuterats flitigt under hela våren. Nu verkar ett klubbyte vara nära för svensken som har ett år kvar på sitt sjuårskontrakt med den kanadensiska klubben.

I söndags bekräftade Ottawas general manager Pierre Dorian att man erbjudit Karlsson ett nytt kontrakt utan att avslöja några detaljer om innehållet.

New York Post var först när man under måndagen berättade att kretsen runt Karlsson tackat nej till budet och att Ottawa istället gett andra intresserade lag tillåtelse att inleda diskussioner med Karlsson om ett kontrakt.

NBC:s rapporterade att kontraktet Erik Karlsson erbjöds var värt en miljon dollar mindre per år i snitt jämfört med det en annan storback i ligan, Drew Doughty, skrev på med Los Angeles Kings tidigare i veckan. Karlsson som vunnit Norris Trophy, priset som går till NHL:s bäste back, vid två tillfällen anses betinga ett minst lika stort kontraktsvärde som Doughty, något som Ottawa alltså inte erbjuder.

ANNONS

Enligt flera nordamerikanska medier är flera lag intresserade av att byta till sig Karlsson. Bland klubbarna som nämns finns såväl NYRangers som NYIslanders, Tampa Bay och vårens finalister Vegas.

Vegas var det lag som nämndes flitigast tidigaste i våras när Karlssons namn var riktigt i ropet inför sista dagen lagen i NHL tilläts byta spelare den gångna säsongen. Det är inte omöjligt att Karlsson till slut hamnar i ökenstaden i väst trots allt.

TT

ANNONS