Karlskrona vände och vann mot Djurgården

Släkten var värst i Karlskrona. Två ex-djurgårdare straffade Djurgården.

ANNONS
|

Den första perioden startade – och var över. Ungefär så. Inget av lagen gav någon antydan om hur man hade tänkt sig finalen av den här kvällen. Efter första paus skapade Karlskrona tryck med förhoppning att få fart på sitt svaga målskytte. Djurgårdstränaren Robert Ohlsson fann då ingen säkrare lösning än att ta timeout.

- Timeouten hjälpte oss att få lite energi och tro, säger Ohlsson som kort senare fick se sitt lag ta ledningen efter ett kyligt mål av Linus Johansson.

ANNONS

Karlskrona såg länge ut att bevara nollan framåt.

- Jag tycker inte att det var en av våra bättre matcher. Men vi hade ändå ledningen och med lite bättre försvarsspel samt om vi hade hållit oss borta från utvisningsbåset kunde vi ha vunnit, säger Djurgårdens målvakt Adam Reideborn.

Säkra straffar

Sju minuter in i den tredje perioden krutade backen Daniel Gunnarsson på i powerplay och pucken passerade Reideborn. Därefter var det Karlskronas match och laget hade bland annat en puck i ribban. Men det dröjde till straffläggningen innan Adam Reideborn åter fick kapitulera. Mattias Guter var förste ex-djurgårdare att hitta nätet och på nästa straff följde Emil Lundberg sin lagkamrats exempel.

- Det har varit lite stolpe ut för oss. Det blev straffar och i dag lyckades vi sätta dit dem, så skönt, säger Emil Lundberg.

Karlskronas tränare Ove Molin:

ANNONS

- Jag är både glad och lättad, vi har haft förtvivlat svårt att få in pucken.

Djurgårdens miniturné den här veckan har slutat i tappade ledningar och ”bara” en poäng i såväl Linköping som i Karlskrona.

- En poäng är för lite, det gäller att ta tre poäng för att bygga en stabil grund, säger Reideborn, som med rätta var nöjd med sin insats.

Måste träna mer

Ja, förutom med straffläggningen då.

- Det är för dåligt att släppa in två av två straffar, det får jag träna mer på.

Karlskrona kom till spel med två av 15 möjliga poäng som formbarometer.

- Det här ger oss självförtroende, säger Emil Lundberg.

ANNONS
TT

ANNONS