Karlskogas Victor Ejdsell klappas om av Thomas Valkvä-Olsen efter 1–0-målet mot AIK.

Karlskoga avgjorde på andra försöket

|

Karlskoga borde ha avgjort playoff-mötet mot AIK strax efter klockan 21.

Det dröjde till några minuter efter halv elva. Carl Berglund prickade rätt och överlistade AIK-målvakten Gasper Kroselj efter 86.59.

- Helt otroligt. Jag skjuter bara, sade Berglund till C More.

Målet innebär SHL-kval mot Rögle i bäst av sju matcher.

- Vi ska göra så mycket vi kan för att ställa till det, sade Berglund.

Ejdsell hittade rätt

Victor Ejdsell gjorde 25 mål och vann poängligan i hockeyallsvenskans grundserie men hade inte bidragit i det offensiva protokollet i de två första playoff-matcherna mot AIK.

När det skulle avgöras fick han pucken i rätt läge sedan AIK slarvat i mittzon. Då bjöd han på en läcker, lång dragning och när han sprätte upp en backhand var AIK-målvakten Gasper Kroselj maktlös. Pucken satt i nättaket och betydde 1–0 efter 17.13 i den andra perioden.

- Den satt jäkligt skönt. Det känns rättvist, sade den storväxte forwarden.

Karlskoga ökade sedan på till 2–0 i början av den tredje perioden när Simon Mattsson lade pucken mellan benen på Kroselj.

AIK saknade sjuke Michael Lindqvist, som gjorde två mål i den andra playoff-matchen, och under matchen tvingades både Jesper Bratt och Jesper Frödén utgå. Efter 0–2-målet såg Stockholmslaget ut som en förlorare.

Två snabba mål

Men gästerna gav sig inte utan fajt.

Med 37 sekunder kvar reducerade Jonas Almtorp till 1–2 när han vallade in pucken via ändan på Karlskoga-målvakten Emil Kruse.

Och med sju sekunder kvar studsade Mads Larsens skott via Karlskogabacken Jacob Lundegård in i mål till 2–2.

- En härlig forcering av oss. Vi försökte få in allt på mål. Det var inte så mycket annat att göra. Och vi lyckades. Jätteskönt, sade Jonas Almtorp.

Upphämtningen visade sig dock vara förgäves.

Rögles assisterande tränare Patrik Ross var på plats i Nobelhallen för att spionera på den kommande motståndaren i SHL-kvalet.

Vid ställningen 0–0 hade han inga önskemål.

- Vi spelar på samma sätt oavsett om det blir AIK eller Karlskoga vi möter. Ärligt talat har vi inte pratat valls om motståndare. Det ska bli fantastiskt kul oavsett, sade han till C More.

Fakta: Direktkvalet till SHL

Serierna avgörs i bäst av sju matcher och gäller två platser i SHL nästa säsong.