Kanadensare näste spelare in i Frölunda

Defensiven var den bristande punkten för Frölunda. Efter två inhämtade försvarare är nu även Chay Genoway klar för klubben.

ANNONS
|

Efter en blytung säsong med tidigt uttåg i kvartsfinal i både CHL och SHL började Frölunda ett omfattande analysarbete för att gå till botten med varför det gick som det gick. En av de största punkterna som identifierades var defensiven - eller snarare bristen på densamma.

– Efter vår analys så tycker vi att vi spelat alldeles för ... öppet. Vi har inte varit tajta nog, nog täta, defensivt för att vara motståndskraftiga i slutspelet och i serien och sättet vi åkte ur CHL. Det var på försvarsspelet det brast. Det är den stora saken, sa Roger Rönnberg efter säsongen.

ANNONS

LÄS MER: Efter fiaskot – här är punkterna som Frölunda måste förbättra

Efter det så har klubben redan plockat in både Gustav Lindström från Almtuna och Viktor Ekbom från Örebro för att stärka upp backsidan.

LÄS MER: Lämnar Skellefteå för Frölunda – förklarar nu känsliga valet

Under fredagen bekräftades nästa nyförvärv för Frölunda. Kanadensaren Chay Genoway är klar för klubben och har skrivit på för två säsonger.

– Vi har haft koll på honom länge och det är en duktig offensiv back. Han är extremt skicklig på skridskorna och har varit några år i KHL och har några år i farmaligan därborta. Det är en kille vi har koll på. En back som kan spela i powerplay och vara nyttig för oss och spela många minuter, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Chay Genoway var med i det kanadensiska landslag som tog brons under OS i Sydkorea i vintras.

LÄS MER: Så förändrar Frölunda sitt arbete: "Vi måste göra saker annorlunda"

ANNONS