Kallade domarna "jävla bönder" – nu ber han om ursäkt

ANNONS
|

Pixbo hade chansen att tvinga fram en femte match mot Iksu i SM-semifinalen. Men när Umeå-laget avgjorde gårdagens mötei förlängningsperioden stod det klart att den regerande mästaren var utslagen med totalt 1-3 i matcher.

I samband med avgörandet dömde domarna ett frislag till Iksu. Ett beslut som fick Mölnlycke-lagets tränare Jonas Eliasson att rasa. Tränaren menade att frislaget var felaktigt - och att spelet sattes igång från fel plats.Efter matchen gick Eliasson till verbal attack mot domarteamet.

– De här domarna borde vara hemma och mjölka kor istället för deär jävla bönder. Det är så jäkla surt, de var katastrof och hade jag varit så jävla dålig hade jag lagt pipan på hyllan. De har noll känsla och de avgör den här matchserien. Jag hade lyft på hatten om Iksu avgjort på en egen prestation men nu hade de ingenting i sudden. Men det är bara att gratulera Iksu till segern och finalplatsen, sa han då, enligtInnebandymagazinet.

ANNONS

"Det var oproffsigt"

Dagen efter uttåget är tränaren djupt ångerfull. I ett pressmeddelande ber han om ursäkt för sitt utbrott.

– I går när jag mötte ett för mig mycket stort nederlag brast det på ett sätt som inte är acceptabelt på den här nivån. Det var oproffsigt och dåligt på många nivåer, särskilt i relation till alla som arbetar och är engagerade i vår förening. Jag vill därför be om ursäkt till domarna och föreningen på det sätt jag kritiserar dem på. Jag har också från föreningen fått ett förtydligande om hur man lägger fram kritik till domarna som jag är helt införstådd med.

ANNONS