Kalla stöttar Johaug efter domen: "Lider med henne"

Therese Johaugs stängs av i 18 månader och missar OS i Pyeongchang. Ett besked som får den svenska stjärnan, Charlotte Kalla att lida med sin konkurrent. ”Det är svårt att sätta ord på den fruktansvärda situation Therese måste befinna sig i just nu”, skriver hon i ett sms till Expressen.

ANNONS
|

Under tisdagen kom tillslut domen. En dom som chockade många inklusive Therese Johaug själv. Den norska stjärnans dopningsavstängning innebär att hon blir avstängd i 18 månader och därmed missar OS i Pyeongchang som börjar 9 februari.

– Jag är helt knäckt, säger hon efter domen.

LÄS ÄVEN: Mardrömsbeskedet för Johaug – missar OS

Eter domen har hon fått stöttning från det norska landslaget, Marit Björgen och flera andra. Nu stöttas hon även av Charlotte Kalla.

"Beskedet om en förlängning överraskade mig i dag. Jag har hela tiden varit inställd på att Therese kommer stå på OS-startlinjen tillsammans med oss andra i februari". Det är svårt att sätta ord på den fruktansvärda situation Therese måste befinna sig i just nu och jag lider med henne som vän och konkurrent.", skriver Charlotte Kalla i ett sms till Expressen.

ANNONS

LÄS ÄVEN: Ilskan efter domen: "Det är ett övergrepp"

ANNONS