Kalla skänker prispengar till Bris

Skidsäsongen går mot sitt slut och SM-tävlingarna i Skellefteå närmar sig. Tävlingens stora stjärna, Charlotte Kalla, väljer att skänka samtliga prispengar hon drar in till Bris.
– Jag känner mig extra peppad att ta på nummerlappen nu, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Skidstjärnan Charlotte Kalla har gett sig själv en extra morot när SM-tävlingarna närmar sig. OS-guldmedaljören har nämligen beslutat sig för att skänka sina prispengar från tävlingarna till Bris.

– I slutet på säsongen gäller det att hitta energi och inspiration till att tävla. Nu blir det ett intensivt SM-block med fem tävlingar på sex dagar. Jag känner mig extra peppad att ta på nummerlappen nu. Hoppas att jag vinner många tävlingar så att jag kan dra in pengar åt den här fina organisationen, säger Kalla till Expressen.

"Jättestolt över att få gå in som ambassadör"

Charlotte Kalla har valt att bli ambassadör för organisationen som jobbar för att erbjuda stöd åt barn. En fråga skidstjärnan tycker är viktig att engagera sig i.

ANNONS

– Jag är jättestolt över att få gå in som ambassadör. Det är en jätteviktig aktör för barns mående. Det är enkelt att komma i kontakt med Bris och många barn känner till det. Förra veckan släpptes en rapport om barns dåliga mående, och den slog fast att det är viktigt att sätta in åtgärder tidigt, säger Kalla.

Tävlingarna kommer att gå av stapeln till helgen i Skellefteå, något som innebär ett slut på skidsäsongen.

ANNONS