Kalla gör comeback – i Tour de ski

Charlotte Kalla föll igenom totalt i säsongspremiären och fick senare beskedet att hon drabbats av förmaksflimmer. Nu meddelar skidstjärnan att comebacken dröjer – men att hon tänker åka Tour de ski.

ANNONS
|

Kalla hade sedan tidigare planerat att inte tävla i Tour de Ski, för att istället fokusera helt på VM i Lahtis i februari. Men efter kollapsen i Kuusamo har hon fått tänka om.

– Målet är att åka halva eller kanske till och med hela touren. Jag känner mig lugn, trygg och omhändertagen i det läge jag hamnat i. Jag försöker vara ärlig med vad kroppen säger och har en dialog med gänget runt mig. Mina behov är viktigast just nu och att tillgodose dem, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Beskedet innebär att hon alltså avstår kommande världscuptävlingar i Davos och La Clusaz. Comebacken sker i stället på nyårsafton då sprinten i Tour de Ski avgörs.

ANNONS

– Den lugna träningen har känts bra medan jag känner att det behövs mer återhämtning innan kvalitetspassen är på normal nivå, säger Kalla.

Landslagsläkaren Per ”Pliggen” menar att det inte finns något skäl till oro efter hjärtproblemen som gjorde att Kalla kände sig orkeslös i premiären och gick i mål hela fyra minuter efter vinnaren.

– De ingående undersökningar som gjordes visade att Charlotte hade goda värden på allt vi kontrollerade. Därmed kände vi oss medicinskt trygga i att det inte var någon fara för Charlotte att återgå i träning och fortsätta att tävla på högsta internationella nivå, säger han.

Och Charlotte Kalla intygar att hon känner sig frisk och återställd.

– Jag mår bra och har inte haft några känningar av förmaksflimret sedan jag gick i mål i Ruka förra söndagen. Det känns skönt.

ANNONS