"Känslan från förra året är fastetsad"

ANNONS
|

Gruppspelet i Lysekil Womens Match är i full gång och för göteborgskan Anna Östling och hennes lag var dagen ett framsteg.

– Dagen blev bättre och bättre och nu börjar det på riktigt kännas att vi vet hur vi ska ta oss an båten. Det är skönt för då kan man fokusera på farten och taktiken, säger hon och fortsätter:

– För oss kändes det ändå braför i dag har vi haft flera förändringar ombord som leder till mer "clean" segling. Det var kul att få testa i hård vind.

"Vi behöver vara på topp i vår båt"

Leder gör danskan Trine Palludan som har vunnit fyra raka matcher. Palludan vann tävlingen fem år i rad mellan 2011 och 2015 men fick förra året se sig slagen av just Östling. Östling hymlar inte med att danskorna är duktiga men vill samtidigt koncentrera sig på sin egen segling.

ANNONS

– De är jätteduktiga men jag fokuserar inte på alla andra utan vi behöver vara på topp i vår båt. Vårt mål är att verkligen gå in och köra 110 procent och ta de racen som är kvar för att ligga i topp efter grundomgången, säger hon.

Samtidigt menar Anna Östling att det vore grymt att få vinna tävlingen igen.

– Känslan från förra året är fastetsad och det kommer vi alltid ha med oss i framtiden. Därför känns det extra motiverande att verkligen försöka göra det igen för det finns inget bättre än att prestera på hemmaplan när alla man känner sitter på berget och kollar på.

Under torsdagen går de resterande matcherna i Lysekil Womens Match och på fredag börjar kvartsfinalerna.

ANNONS