Källström besökte Kviberg

På måndagen inleddes även Kim Källström Trophy och de fick direkt besök av huvudmannen själv. – Det är en speciell känsla varje gång man är här, berättar han.

ANNONS
|

Den f.d. landslagsmannen besökte inledningen på Kim Källström Trophy och engagerade såväl unga som äldre. Det bildades en stor klunga runt Kim när han anlände till Kvibergs fotbollsplaner. Källström svarade med att se till att alla som ville fick möjlighet till bild eller autograf.

–Det är mycket energi och alla är glada, det är alltid kul att komma hit. Spelarna tycker det är kul att komma till Göteborg och spela fotboll. Många kommer tillbaka flera gånger, säger Kim Källström.

Kim Källström Trophy spelas i år för sjunde gången och inleddes på måndagen med divisionerings-matcher. På tisdag och onsdag spelas gruppspel innan turneringen flyttar in till Heden för finalspel på torsdag. Framförallt har arrangemangen förbättrats genom åren, men även antalet lag har stigit, såväl svenska som internationella. I år är det 30 lag från 15 nationer som deltar.

ANNONS

–Detär viktigt att försöka vara med på sådana här saker, berättar han.

Källström brukar försöka komma förbi någon dag under turneringen. Men något år har han missat, eftersom det ofta krockar med hans egen säsong. Anledningen att Kim velat satsa på projektet är att han vill hjälpa andra att spela fotboll. Att det blev just personer med intellektuellfunktionsnedsättning var för att hans farmor jobbade med det. Och att han länge haft en god relation med Grunden BOIS.

–Jag vill försöka ge tillbaka något till idrotten och hjälpa de som inte haft samma möjligheter som jag när jag växte upp. Det är kul att det verkligen blivit en del av Gothia Cup, det har varit ett av de stora målen, säger han.

För Kims egen del blir det ett kort Göteborgs besök, det är tillbaka i träning med Djurgården redan efter invigningen ikväll. Sin egen säsong i Djurgården är Kim hittills nöjd med. Även om han tror de kan komma upp i ytterligare högre nivå.

–Vi har en bit upp till toppen men det är en tight serie. Vi har lite att jobba på men samtidigt är det nu det börjar på riktigt. Det känns jättebra att vara hemma och spela i Sverige igen, säger Källström.

ANNONS

När det gäller IFK Göteborgs situation har han däremot inget att säga.

–Jag har inte sett en enda av deras matcher, avslutar han.

ANNONS