Sveriges hockeylag i Paralympics spelar match om sjunde plats på fredag.

Kälkhockeylaget till jumbofinal

|

Sveriges kälkhockeylag kom till Paralympics i Sydkorea med målsättningen att förbättra resultatet från Sotji 2014.

Det hänger på den sista matchen om den ska uppnås.

För fyra år sedan slutade det svenska laget på åttonde och sista plats. Efter onsdagens förlust mot Tjeckien, 3–4 efter straffläggning, står det klart att det blir en ny jumbofinal för Blågult.

Sverige störde Tjeckien klart mer än i en träningsmatch på plats i Sydkorea inför turneringen. Då ville spelarna inte avslöja slutresultatet.

Nu såg Niklas Ingvarsson, två mål, och Per Kasperi till att Sverige var i ledning med 3–1 efter två perioder. I tredje perioden kvitterade Tjeckien, det sista målet inslaget med lite mer än en och en halv minut kvar.

I straffläggningen avgjorde Michal Geier i den fjärde omgången.

Matchen om sjunde plats avgörs på fredag, med start klockan 8 svensk tid. Då väntar Norge eller Japan.

Gangneung, TT:s utsände