Cristiano Ronaldo firar sitt första straffmål mot Atalanta.
Cristiano Ronaldo firar sitt första straffmål mot Atalanta. Bild: Fabio Ferrari/AP/TT

Juventus andas ut efter Ronaldos dubbel

Juventus trampar på mot ännu en Scudetto. Två straffmål av Cristiano Ronaldo mot Atalanta tog klubben ett steg närmare den italienska ligatiteln.

ANNONS

Atalanta har inte gett upp hoppet i kampen om Serie A och inledde bäst borta mot Juventus. Laget tog dessutom ledningen två gånger om – men lika många gånger kvitterade "Den gamla damen".

Båda gångerna var det via Cristiano Ronaldo från straffpunkten, och båda gångerna efter handsavblåsningar.

– Vad ska vi göra? Kapa av armarna? Regeltolkningarna här i Italien är inte likadana som i övriga världen. Men jag antar att det är så reglerna är här, suckade Atalanta-tränaren Gian Piero Gasperini i tv-sändningen.

Vill gasa på

Matchens avslutning blev fartfylld. Ruslan Malinovsky trodde att han med sitt mål nio minuter från slutet hade avgjort kampen, men med sekunder kvar fick Juventus en straff efter en hands av Luis Muriel. Och Cristiano Ronaldo satte alltså bolen säkert i mål till 2–2.

ANNONS

Med sex omgångar kvar att spela leder Juventus nu Serie A åtta poäng före Lazio och nio före Atalanta. Det oavgjorda resultatet gav nämligen ytterligare försprång i ligatoppen.

– Men vi kan inte bara sitta och räkna på poängen, vi kan inte ta foten från gaspedalen förrän vi är matematiskt helt säkra mästare, säger lagkaptenen Leonardo Bonucci till italiensk tv.

"Har inte gett upp"

Tidigare på lördagskvällen hade tvåan Lazio oväntat förlorat hemma mot Sassuolo med 1–2. Helt omarkerad kunde gästernas Francesco Caputo från en knapp meters hål nicka in bollen i nättaket, i vad som var matchens sista anfall.

Sassuolos seger var inte orättvis och Lazio-tränaren har redan börjat blicka framåt mot nästa säsong.

– Allt prat om Scudetton har alltid varit lite överdrivet och nu måste vi se sanningen i vitögat. Det betyder inte att vi har gett upp. Men nästa säsong spelar vi i Champions League och då kan vi rotera truppen bättre, sade han till italiensk tv efter matchen.

Champions League-platsen är så gott som säkrad. Lazio har 14 poäng till godo på lokalrivalen Roma, på femte plats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS