Ebba Jungmark på Stockholms Stadion.
Ebba Jungmark på Stockholms Stadion.

Jungmark långt från VM

ANNONS
|

Förra veckans 1,78 följdes nu upp av 1,79. Men högre än så kom aldrig Ebba Jungmark denna Diamond League-kväll på Stockholm Stadion som började i ösregn, övergick i behaglig kvällssol och avslutades i kyla.

– Det här var ändå ett steg framåt och det var verkligen skitkul att vara här. Och det är det här jag måste göra ännu mer. Tävla. På träningarna fungerar det jättebra, men det går inte riktigt lika bra på tävling. Jag måste våga trycka till ordentligt även i de sista stegen, säger hon.

Onsalatjejen har fortfarande chans att kvalificera sig för VM, men kvalgränsen 1,94 känns just nu väldigt avlägsen.

ANNONS

– Egentligen vill jag bara ta mig igenom det här året … Men framförallt känner jag att jag måste tävla för att kunna få till det. Det är i alla fall positivt att kroppen känns bra och det gör inte ont någonstans.

En annan som jagar VM-biljett är Erica Jarder. Hon blev tvåa på 6,55 i den tidiga längdhoppstävlingen då regnet vräkte ner över huvudstaden – 15 centimeter från den gräns som ger henne en biljett till VM i Peking sista veckan i augusti.

– Jag har den längden i min kropp – men idag var det inte de bästa väderförutsättningarna. Jag är säker på att det finns där, och nu har jag en gala i Köpenhamn och SM på mig att visa det, säger Erica Jarder, och fortsätter:

– Jag är övertygad om att det ska gå, bara det är lite bättre förutsättningar än i dag.

Moa Hjelmer, som också hoppas på en VM-resa, missade kvalgränsen med 28 hundradelar när hon stannade på 23,20 på 200 meter.

Damernas stavhopp var den tävling som på förhand var hetast med tre VM-klara blågula deltagare. Men ingen av dem lyckades. Ullevis Malin Dahlström hade en riktigt dålig dag och stannade på låga 4,16. Örgrytes Michaela Meijer kom lite högre (4,31) på sin 22-årsdag – och Angelica Bengtsson var bäst av svenskorna (4,46).

ANNONS

Dystrast av alla VM-svenskarna var längdhopparen Michel Tornéus. Han bröt efter tre hopp.

– Det högg till i ena ljumsken. Jag vet inte vad det är – vi får se vad läkaren säger. Men det var lika bra att kliva av direkt. Jag har haft tillräckligt med skadebekymmer, säger han, och fortsätter:

– Jag vet inte hur det blir med VM. Det här var en ny skada, och jag vet inte om det beror på att det var så kallt.

ANNONS