Läktarna i Falkenberg kommer att fyllas med 300 personer på söndag. Arkivbild.
Läktarna i Falkenberg kommer att fyllas med 300 personer på söndag. Arkivbild. Bild: Patric Söderström/TT

Jumbon blir första publiklaget

Falkenberg blir första allsvenska lag att välkomna publik på fotboll i herrarnas högsta serie. På söndag välkomnas 300 sittande supportrar till matchen mot Djurgården.
– Vi hoppas att det kan bli en moralhöjare, säger klubbchefen Patrik Lundgren

ANNONS

Region Halland beslutade på torsdagen att inte sänka gränsen för kultur- och idrottsevenemang till 50 personer – ett beslut som Uppland, Stockholm, Västra Götaland, Östergötland och Blekinge har tagit. Falkenberg kommer därför att välkomna 300 personer till söndagens hemmamatch i allsvenskan.

– Vi har lagt ner mycket tid och planering på detta. Nu är det viktigt att alla tar sitt ansvar för att minimera smittspridningen, framför allt klubben, säger klubbchefen Patrik Lundgren.

Det är årskortsinnehavare som kommer att välkomnas. Falkenberg har ungefär 900 stycken och de kommer delas upp på lagets tre återstående hemmamatcher.

– De som fått möjligheten tycker att det är kul, och det känns kul att kunna erbjuda det, säger Lundgren.

ANNONS

Falkenberg ligger sist i den allsvenska tabellen, med två poäng upp till Helsingborg på negativ kvalplats. Patrik Lundgren hoppas att 300 supportrar kan fungera som en moralhöjare.

– Det var längesen sist. Det viktigaste de som stöttat klubben under säsong kan premieras lite. Sen kommer nog spelarna tycka att det känns roligt.

Supportrarna kommer att placeras på två läktare med säkert avstånd, 150 personer på båda långsidor.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel motståndare för Falkenberg. Laget ställs mot Djurgården på söndag.

Cesar Fältskär/TT

Fakta: Allsvenska lagens publiksituation

Lagen som får släppa in 300 åskådare:

Falkenberg, Kalmar, Varberg, Örebro, Östersund

Lagen som inte får släppa in 300 åskådare:

AIK, Hammarby, Djurgården, Häcken, IFK Göteborg, Helsingborg, Malmö, Elfsborg, Mjällby, Norrköping, Sirius

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS