Therese Johaug.
Therese Johaug. Bild: Torstein Bøe/NTB/TT

Johaugs revansch – slog Karlsson i jaktstarten

Therese Johaug tog revansch efter smällen i går. Den norska skiddrottningen åkte in Frida Karlssons försprång och vann jaktstarten över tio kilometer fritt i Ruka.
– Therese är stark i dag. Det är bara att gratulera, säger Karlsson.

ANNONS

Damernas jaktstart på 10 kilometer fristil sköts upp flera gånger på grund av kylan, men till sist var det dags för Frida Karlsson och Therese Johaug att mäta sina krafter igen.

Karlsson hade ett 14 sekunder långt försprång ner till Johaug efter gårdagens succé i den individuella starten. Men det var Johaug som till slut gick segrande ur striden.

– Det betyder mycket. Det var skönt att få bra svar, säger Johaug.

"Gav aldrig upp hoppet"

Frida Karlsson fick nöja sig med en andraplats, men var nöjd med dagen.

– När hon (Johaug) kom i kapp försökte jag bita i och jag gav aldrig upp hoppet. Men benen tröt väl lite på slutet, säger Karlsson.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Jag är nöjd med loppet och gör det jag kan. Therese är stark i dag och det är bara att gratulera. Det är svårt att tävla tre dagar i rad.

Den svenska stjärnan kan ändå glädja sig över att hon får behålla den gula ledarvästen i världscupen efter den lyckade helgen i Ruka.

– Den passar mig va? Jag sade "ge hit den där", sedan gick jag, säger hon och skrattar.

Olsson imponerade

Therese Johaugs norska kollega Heidi Weng tog tredjeplatsen. Ebba Andersson såg länge ut att kunna utmana Weng, men tappade och landade på sjätte plats, 41 sekunder bakom Johaug.

– Jag hade inte det sista som krävdes när det skulle avgöras. Jag orkade inte hela backen ut, då får man stå vid sidan av pallen, säger Andersson.

Samtidigt imponerade Moa Olsson och knep en åttonde plats, 50 sekunder bakom Johuag.

– Jag trodde inte att det var sant, det är otroligt. Jag är sjukt nöjd med dagen faktiskt, säger Olsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS