Johaug vägrar sluta tävla - kan starta i världscupen

Therese Johaug har åkt fast för dopning - men kan ändå komma att starta i världscupen om en månad. Den norska skidstjärnan vägrar att stänga av sig själv. – Therese Johaugs ställning i frågan är att hon inte kan klandras för något, säger norskans advokat Christian B. Hjort.

ANNONS
|

LÄS OCKSÅ: Johaug i tårar - läkaren avgår

Nyheten om att en av skidvärldens största namn, Therese Johaug, åkt fast för dopning slog ned som en bomb på torsdagen. Hon har ertappats med den anabola steroiden Clostebol i kroppen, som hon enligt egen utsago fått i sig via en kräm för att behandla en brännskadad läpp.

LÄS OCKSÅ:Experten: Det mest effektiva dopningspreparatet

Experter menar attJohaug kanräkna med att stängas av från sporten i flera år.

Enligt Britha Rökenes vidAntidoping Norge, som norska NRKtalat med, kan Johaug i väntan pådom välja att påbörja en eventuellavstängning själv redan nu. Det har den norska stjärnan dock inga som helst planer på att göra.

ANNONS

– Ett accepterande av en avstängning innebär också ett accepterande av hennes skuld, så det är inte aktuelltför henne att acceptera en avstängning, säger Johaugs advokat Christian B. Hjort till NRK.

LÄS OCKSÅ:Dopningschefen: Kan stängas av i minst två år

Johaug kommer därmed att invänta resultatet av den första utredningen, vilket kan ta upp till sex veckor. Det innebär att hon skulle kunna starta när världscupen drar igång i slutet av november.

LÄS OCKSÅ: Johaug: Jag är oskyldig

ANNONS