Johaug längtar efter comebacken

Therese Johaug, 29, har avtjänat sitt dopningsstraff. Nu får den norska stjärnan tävla igen. - Det har varit 18 långa månader, säger hon till Dagbladet.

ANNONS
|

Efter att ha fastnat i ett dopningstest efter att ha använt det förbjudna preparatet clostebol så stängdes Therese Johaug av. Den norska skidstjärnan missade därmed OS efter att ha dömts till 18 månaders avstängning.

Men nu är den avstängningen över och norskan är fri att börja tävla igen.

För att hålla bra form under avstängningen där hon inte fick träna med landslaget eller på deras anläggningar så har hon hållit igång med sin lillebror.

– Hon har inte ändrat personligheten men hon har blivit ödmjukare och är inte så tråkig. Hon har blivit mer öppen för andras åsikter och hur saker hänger ihop, oavsett om det är politik, sport eller en diskussion inom familjen, säger Karstein Johaug.

ANNONS

På lördag är det comeback när hon ställer upp i Skarvrennet. Ett skidlopp på 37 kilometer som hon redan har vunnit nio gånger.

Men den här gången blir det deltagande i motionsklassen.

– Hon kände inte att det var rätt att delta i elitklassen tre dagar efter att hon hade varit avstängd hela året. Vi har pratat mycket om det och jag stöder henne, förklarar tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass.

Johaug själv har längtat efter comebacken.

– Jag längtar verkligen efter att få tävla igen, men jag kan inte bara köra på helt okritiskt. Jag måste vara lite observant och påpasslig när jag gör comeback, säger hon och fortsätter:

– En sak måste jag undvika: Jag får inte bli för ivrig och vilja för mycket när jag varit borta så länge. Det kan bli en fälla för mig själv. Om jag blir för girig och bara vill ösa på för hård direkt kan det fort gå överstyr. Det måste jag passa mig för.

ANNONS