Johaug bäst igen – tog fjärde raka världscupsegern

Therese Johaug fortsätter att visa superform – på 10 kilometer fristil i Davos tog norskan sin fjärde raka världscupseger.
– Jag är så glad över att stå överst på pallen i dag, och dessutom är det jul, säger en lycklig Johaug i SVT efter loppet.

ANNONS
|

I november gjorde Therese Johaug comeback i världscupen. Sedan dess har norskan radat upp segrar.

På söndagen kom fjärde raka världscupvinsten när Johaug var helt överlägsen på 10 kilometer fristil i Davos.

30-åringen hyllades stort efter loppet.

– Hon är världens bästa skidåkare just nu, säger expert Anders Blomqvist i SVT.

Johaug själv var lycklig när segern var säkrad.

– Jag är så glad över att stå överst på pallen i dag, och dessutom är det jul, säger en belåten Johaug i SVT efter loppet.

Svenska sviten bröts

För svensk del har världscupen på damsidan såhär långt in på säsongen varit en stor succé med medaljer i samtliga stafett- och distanslopp.

ANNONS

Den mäktiga sviten bröts dock i Davos.

Ebba Andersson var nära att nå pallen igen, men fick nöja sig med en fjärdeplats, 19 sekunder efter finländskan Krista Pärmäkoski som blev trea.

– Det var stabilt och bra. Jag åkte kanske lite väl kontrollerat i början, samtidigt ville jag ha krafter på andra varvet. Jag är nöjd över min insats i dag, säger Andersson i SVT.

Charlotte Kalla kom aldrig till start i loppet utan fick kasta in handduken på grund av sjukdomskänning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS