Jeremejeff tillbaka i Häcken: "Prestigevärvning"

Alexander Jeremejeff, 24, är tillbaka i BK Häcken. Anfallaren presenterades under onsdagen och har skrivit på ett kontrakt över tre och ett halvt år.
– Det är skönt att komma hem, jag vet vad jag får, säger han.

ANNONS
|

Sommaren 2016 lämnade Alexander Jeremejeff Häcken för Malmö FF.

Nu, två år senare, är han tillbaka på Hisingen, tillbaka i de gulsvarta färgerna.

– Det har varit på gång i några veckor. Jag skrev på för en och en halv vecka sedan, säger han.

Trodde du att du skulle komma tillbaka hit?

– Det blir väl aldrig som man har tänkt sig. Det är skönt att komma hem. Jag vet vad jag får här. Det är klart att alla spelare har som mål att gå så långt som möjligt. Ibland måste man ta olika vägar. Jag tror att det här är den perfekta vägen för mig.

ANNONS

I Malmö FF blev det 57 tävlingsmatcher, han kastades mycket in och ut ur startelvan.

– Det var en bra tid. Jag utvecklades mycket och vann två SM-guld. Nu ser jag fram emot att fortsätta vinna och spela bra fotboll, säger han.

Varför bestämde du dig för att lämna?

– Jag känner att jag är i en ålder där jag inte vill sitta på bänken eller användas som rotationsspelare. Jag vill spela fotboll.

Hade du andra anbud än Häcken?

– Ja, men jag vill inte kommentera hur nära det var med andra klubbar. När den här lösningen visade sig var det bara att köra.

Uppges kosta fem miljoner

Kontraktet med Häcken sträcker sig över 2021 och Jeremejeff gör sin första träning med laget på fredag. Klubben hoppas att han ska bli spelklar till söndagens möte med Djurgården, endast lite pappersarbete återstår.

– Jag hoppas att det blir så. Jag vill spela fotboll, ju snabbare desto bättre, säger han.

I Europa League-kvalet kommer han däremot inte vara tillgänglig förrän i ett eventuellt gruppspel då han har representerat Malmö i Europa-spel denna säsong. Jeremejeff spelade från start i Malmös 2–0 vinst mot FC Drita i Champions League-kvalet under tisdagen.

Enligt uppgifter till Sportbladet betalar Häcken fem miljoner kronor för Jeremejeff.

ANNONS

Klubbdirektör Dennis Andersson:

– Vi kommenterar inga siffror.

Han vill inte heller berätta om det är Häckens dyraste värvning någonsin eller ej.

Han konstaterar dock:

– Det är lite av en prestigevärvning. Att "Alex" så tydligt väljer att komma tillbaka till oss, att han tror så tydligt på det vi gör. Han hade en bra tid här, han vet vad han får.

Tränaren Andreas Alm:

– Det är en bra tid i hans liv att vara på Hisingen igen. Fysisk och till viss del erfarenhetsmässigt att vara någon annanstans och sedan komma tillbaka med en tydlig ambition om att vara sitt bästa jag och att få andra att flyga.

Jeremejeff kommer bära nummer 13 i Häcken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS