Elfsborgs Issam Jebali (i gult) satte viktiga 1–0 mot Brommapojkarna.
Elfsborgs Issam Jebali (i gult) satte viktiga 1–0 mot Brommapojkarna.

Jebali: "Tvungen att göra mål"

I tre raka matcher var han en mållös förlorare. Mot Brommapojkarna använde Issam Jebali sin ilska över situationen – och låg bakom segern.

ANNONS
|

Kort efter säsongens första seger var tränaren Jimmy Thelin inne på att säsongsstarten med tre raka förluster inte har påverkat någon i klubben negativt.

- Vi har en stark trupp, bra ledarstab och alla håller riktningen och har stark tro på det vi gör. Vi har haft fokus att jobba metodiskt, och det har vi fortfarande, sade han.

ANNONS

För Issam Jebali har det varit annorlunda.

Anfallaren – som hoppade in i premiären mot Malmö FF och sedan har spelat från start – har fått kliva av planen utan mål, utan någon seger.

För 26-åringen blev allt en enda stor cocktail av känslor.

"Tvungen att göra mål"

- Jag hade spelat tre matcher utan att göra mål, så nu var jag tvungen att göra mål. Jag var glad, jag var arg jag var ilsken... Allting, sade Jebali och pratade om den press som han själv har lagt på sina axlar

- Som fotbollsspelare vill man alltid vinna, man vill inte förlora. Jag tycker inte att vi kommer från en dålig period men det har varit jobbigt. Vi har gett vårt allt i matcherna men ändå förlorat, det känns som att vi har haft otur, att vi inte har varit tillräckligt bra och att vi har kunnat göra så mycket mer.

ANNONS

- Man har press på sig själv att man vill spela bra, prestera, vinna och göra mål.

I bortamötet med Brommapojkarna fick han på nytt starta. Den här gången använde han sig av sina känslor – och det gav resultat.

I 75:e minuten stack Jebali på djupet, fick bollen av Alex Dyer och såg sedan till att förvalta matchens hetaste chans på allra bästa sätt. Han skottfintade bort Martin Rauschenberg och placerade in 1–0 i målvaktens Nikola Petrics bortre hörn.

Det precis vad Elfsborg behövde.

Efter inledningen med raka förluster – 1–2 mot Malmö FF, 0–1 Kalmar FF och 0–1 Sirius – blev det Jebalis fullträff som visade vägen fram till säsongens första trepoängare.

I 88:e minuten ökade inhopparen Per Frick på till 2–0.

"Mycket press"

- Det har varit mycket press inför den här matchen. Vi har jobbat hårt under veckan och allt vi ville var att åka hem med tre poäng, sade Issam Jebali.

ANNONS

Tränaren Jimmy Thelin var så klart var nöjd med seger, men framför allt gillade han hur spelarna agerade på Grimsta IP.

- Vi har en bit kvar innan allt faller på plats men det blir bättre för varje match vi spelar. Det handlar om kompaktheten och det uppoffrande spelet vi gör för varandra. Det är viktigt, och det kände vi från början att vi var tvungna att få in och nu visade spelarna det mer och mer, sade han.

TT

ANNONS