Fredrik Janlind är ny reporter på GP:sporten.
Fredrik Janlind är ny reporter på GP:sporten.

Janlind – GP:s nye sportreporter

ANNONS
|

Hallå där och stort grattis, Fredrik Janlind, som bland väldigt många sökande fick det utannonserade jobbet som reporter på GP-sporten.

- Hallå, hallå! Kul att vara här och tillbaka på GP efter lite mindre än ett år. Stort och kul att vara tillbaka på tidningen jag växte upp med att läsa.

Vad kommer du i huvudsak att jobba med?

ANNONS

- Det blir fokus på fotboll och hockey. Fokus på de stora lagen och allt vad det innebär. Träningar, matcher och webb tv-program. Jag vill vara med och förbättra främst det digitala på GP-sporten och öka läsningen. Men det är klart att det även kommer att bli ett par andra sporter som det skrivs om. Men att kliva in på GP-sporten när stadens största lag är i en guldstrid är självklart spännande och nu blir det fokus på Blåvitts jakt på ett nytt guld och vårt nya webb-tv-program Guldstriden som har tagits emot av läsarna på ett kanonbra sätt.

Konkurrensen om nyheter om de största lagen och stjärnorna här i Göteborg är ju väldigt tuff, hur skall du se till att vara först och bäst?

- Ett hårt arbete över tid som lönar sig. I slutändan handlar mycket om förtroende och det tar tid att bygga upp. Sen handlar det också om tips såklart, är det något som läsarna vill läsa om oavsett om det är nyheter eller något annat så tar jag gärna emot tips i mejlkorgen eller på Twitter. Konkurrensen är som sagt tuff i staden, men det sporrar bara oss som jobbar med nyhetsjakten. Jag ser väldigt mycket framemot att ta upp kampen med de andra.

ANNONS

Hur ser din drömnyhet ut?

- Nu vänder dom hem – Marcus Berg och Pontus Wernbloom. Dels sportsligt, dels profilmässigt. Wernbloom hade lyft Göteborg och hela allsvenskan med hans sätt att vara på och utanför planen.

Det är stort fokus på guldstriden i allsvenskan, hur slutar tabellen?

- Den som visste det hade varit en rik man. Men Blåvitt ser och känns starka och har en otrolig harmoni i truppen. Det enda som talar mot är anfallarna och deras brist på mål. Men defensiven leder Blåvitt till ett nytt guld.

Stort lycka till och välkommen till oss på GP-sporten, Fredrik.

- Jag väljer att citera en tidigare IFK-tränare, en stockholmare som idag befinner sig i Kina och gör det bra. Jag säger som Mikael Stahre, stort tack!

ANNONS
ANNONS