Jan Mak är Gais nya tränare

ANNONS
|

Rykten florerade under måndagen, klockan 09.00 i morse skrev jan Mak på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut och holländaren tar över ansvaret för Gais efter Alexander Axén.

– Vi ville ha en erfaren tränare och Jan har en väldigt lång karriär och står dessutom för en tydlighet som vi behöver i det här utsatta läget, säger Gais sportchef Mats Persson. Vi hade inget direkt förstaval, vi har inte resonerat så utan mer tittat på de möjligheterna som finns.

Jan Mak kommer närmast från uppdraget som junioransvarig i Elfsborg. Han kom som tränare till Sverige för drygt 30 år sedan och har bland annat tränat Halmstad BK, Elfsborg, Norrby, Brage och Halmia. Seanste uppdraget som allsvensk tränare hade han 1986 under året i Brage.

ANNONS

– Vi är överens med Jan om en kontraktslängd fram till november. Vad som händer sedan beror förstås på hur säsongen avslutas för oss, säger Persson.

- Jag tycker att jag är uppdaterad på dagens fotboll, jag kanske inte vet allt om de allsvenska lagens spelare, men den kunskapen finns här på Gaisgården och jag kommer att sätta mig in i allt så snabbt som möjligt. Kjell Pettersson och Roland Nilsson fortsätter att ha centrala roller, jag ska inte bara komma in här och börja röja och ändra på allt, säger Jan Mak själv och fortsätter:

- Det känns inspirerande att försöka hitta möjligheter till en lösning på den situationen Gais befinner sig i. Hur vi själv kan ge uttryck för vår tro kommer att bli avgörande.

ANNONS