Eric Dier straffas efter att ha jagat en supporter på läktarplats på Tottenham Hotspur Stadium i London i mars. Arkivbild.
Eric Dier straffas efter att ha jagat en supporter på läktarplats på Tottenham Hotspur Stadium i London i mars. Arkivbild. Bild: AP/TT

Jagade supporter på läktaren – stängs av

Tottenhams landslagsmittfältare Eric Dier stängs av och bötfälls efter att ha jagat, och konfronterat, en supporter på läktarplats i samband med FA-cupmatchen hemma mot Norwich i mars.

ANNONS

"Eric Dier stängs av i fyra matcher med omedelbar verkan, bötfälls med 40 000 britttiska pund (motsvarande drygt 460 000 svenska kronor) och varnas"; skriver det engelska fotbollsförbundet i ett uttalande.

Efter Tottenhams straffläggningsförlust mot Norwich i FA-cupens femte omgång för fyra månader sedan klev Dier upp på läktarplats på Tottenham Hotspur Stadium i London för att jaga och konfrontera en supporter till hemmalaget.

Anledningen ska ha varit att supportern varit involverad i en incident med Diers yngre bror, enligt australiska ABC. Eric Dier fick föras bort av säkerhetsvakter, ned från läktarplats, efter att ha skrikit mot supportern.

Den 26-årige, engelske landslagsmittfältaren, som startat i 18 av 33 Premier League-matcher den här säsongen, missar nu "Spurs" kommande ligamöten med Bournemouth (i morgon, torsdag), Arsenal (söndag), Newcastle (den 15 juli) och Leicester (den 19 juli).

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS