"Jag tänkte att det var någon som hade dött"

Det blev 13 månaders avstängning för Therese Johaug efter att hon åkte dit i ett dopingtest. Under tiden fram till domen har norska TV2 följt Johaug och hennes pojkvän Nils Jakob Hoff. – Jag tänkte att det antingen var någon i hennes eller i min familj som hade dött, säger han.

ANNONS
|

På söndag kommer dokumentären att sändas. En dokumentär som har gjorts under hela resan från att Therese Johaug fastade i ett dopingtest – ända fram till när hon fick sin dom. En avstängning som blev 13 månader.

Något som gör att Johaug kan vara med i OS 2018 i Sydkorea. I dokumentären som norska VG fått titta på handlar en stor del om dagen när beskedet kom från Antidoping Norge. Johaug var då helt ensam hemma – pojkvännen var ute och handlade. I dokumentären berättar han att han hörde Johuag gråta redan i trappuppgången. – Jag kände igen rösten och jag hörde att det kom från vår lägenhet. Då klarade jag egentligen bara av att tänka att det antingen var någon i hennes eller i min familj som hade dött. Jag skyndade mig upp för trappan och kom in genom dörren. Hon stod i hallen, säger Hoff. Även Therese Johaugs mamma, Gro Johaug är med i dokumentären. Det är första gången som hon pratar om sin dotters dopning. – Jag förstod direkt när Therese ringde att det är något som inte stämmer. Så sade hon att hon tagits för dopning, säger Gro Joahug enligt VG.

ANNONS
ANNONS