Jacob Peterson är klar för VM.
Jacob Peterson är klar för VM. Bild: Ashley Landis/AP/TT

Jacob Peterson till VM – fler kan ansluta

Centern Jacob Peterson är den senaste NHL-svensken som ansluter till VM. Och fler kan vara på väg i form av backen Marcus Pettersson och målvakten Linus Ullmark. Förbundskapten Johan Garpenlöv bekräftar även att han har kontakt med Torontostjärnan William Nylander.

ANNONS

Tre Kronor besegrade Storbritannien med 6–0 under tisdagskvällen och efter matchen bekräftade förbundskapten Johan Garpenlöv att Jacob Peterson, som precis har avslutat sin första säsong i NHL, ansluter till VM-laget. På 65 matcher med Dallas blev det 17 poäng fördelat på tolv mål och fem assist.

Centern Lucas Wallmark är sjuk och fanns inte med på isen och det är osäkert om han är med mot Finland på onsdag kväll. Att det svenska VM-laget är tunt på centersidan är en av anledningarna till att Peterson tas ut i truppen.

"Behöver centrar"

– Vi behöver centrar och är korta på centersidan, speciellt när Wallmark är borta. Det är en spelskicklig smart center som har en undanskymd roll i Dallas, men han passar in bra här i sättet han spelar hockey på, säger Garpenlöv.

ANNONS

Peterson kan eventuellt vara spelklar till onsdagskvällens toppmöte med Finland.

– Det finns flyg som går direkt från USA, så det är möjligt, säger Garpenlöv.

Kontakt med Nylander

Hockeynews.se skrev tidigare under tisdagen att även målvakten Linus Ullmark, till vardags i Boston, samt Pittsburgh-backen Marcus Pettersson är nära att ansluta till Tre Kronor. Något som Garpenlöv bekräftar.

– Förhoppningsvis. Om allt går igenom kommer de att vara här, säger han.

TT: Och hur är det med William Nylander?

– Jag har kontakt med honom och där står vi just nu, säger han.

Tidigare på tisdagen tackade forwarden Carl Grundström, till vardags i Los Angeles Kings, ja till VM.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS