Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Foto:Bildbyrån

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Jönsson tog ett stort kliv mot OS

  Längdskidåkaren Emil Jönsson tog ett jättekliv mot sitt tredje OS när han blev femma i fristilssprinten i Dresden. Ändå var han besviken.

  Den rutinerade sprintspecialisten – med två OS-medaljer, två VM-medaljer och 16 individuella världscupsegrar på meritlistan – övertygade inte minst taktiskt fram till finalen på den korta, platta och mycket snabba stadsbanan.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  När pallplatserna fördelades var Emil Jönsson, som körde i den andra semifinalen och fick kortare vila än de vassaste konkurrenterna, chanslös.

  - Jag är fortfarande arg. När man är i final vill man upp på pallen. Jag fick en dålig start och fick jaga ikapp. På slutet hade jag inte så mycket krafter kvar. Men det är ändå skönt, det är inte så långt fram, säger 32-åringen till SVT Sport.

  Italienaren Federico Pellegrino vann före norrmannen Johannes Høsflot Klæbo.

  Teodor Peterson är OS-klar och var bäste svensk i kvalet men åkte ur i kvartsfinal precis som Karl-Johan Dyvik och Emil Johansson. Johan Häggström och Karl-Johan Westberg blev utslagna redan i kvalet.

  Det återstår två sprinttävlingar i världscupen före OS: i klassisk stil i slovenska Planica nästa helg och i fristil i österrikiska Seefeld veckan därpå.