Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Elfsborgs Jon Jönsson har kvitterat 2-2 i 90:e minuten under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan IF Elfsborg och Djurgårdens IF på Borås Arena.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Jönsson – från syndabock till poängräddare

  Det såg ut att bli tre poäng till Djurgården på Borås arena. Mycket på grund av ett individuellt misstag av inbytte backen Jon Jönsson. Men i de skälvande slutminuterna steg samma Jönsson fram och med en rökare på volley tog han revansch och räddade en poäng till Elfsborg.

  Det här var en match som Elfsborgs Jon Jönsson sent ska glömma. Han började på bänken, blev inbytt i 16:e minuten när Elfsborg ledde med 1–0, orsakade genom sitt misstag Djurgårdens kvittering några minuter senare, för att i slutminuten dra en kanon i mål och ta en underbar revansch på sig själv.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Det är skönt att inte sitta här med Svarte Petter i slutet, säger han efter matchen.

  Det var i tolfte minuten som Elfsborgs mittback Joakim Nilsson fick en känning. Bytet fick stor betydelse för matchen, för efter skadan hade boråsarnas backlinje stora problem att få undan bollen. Djurgården kunde gång på gång bryta in och ta bollen redan i uppspelsfasen.

  Individuellt misstag

  Stockholmslagets första mål kom till genom ett individuellt misstag av Jon Jönsson. Den inbytte ersättaren försökte driva upp bollen, men fick den för långt ifrån sig.

  - Jag fick en dålig touch. Och jag är rädd att tackla honom, jag har hög fart. Jag hinner tänka att det finns risk att jag skulle få ett rött kort och åka ut, säger Jon Jönsson.

  Djurgårdens Jesper Karlström fick tag på bollen och spelade ut den till en framstormande Jonathan Ring som inte gjorde något misstag. Den tidigare Kalmarspelaren kvitterade den tidiga Elfsborgsledningen som Simon Lundevall ordande i nionde minuten.

  Det var också Jonathan Ring som stod bakom Djurgårdens 2–1-mål. En Djurgårdenkontring hamnade via Ring till slut hos Aliou Badji som satte ledningsmålet strax före paus. I andra halvlek tog stockholmarna över mer och mer och kunde kontrollera matchen. Men i den 90:e minuten höll det inte längre.

  Syndabocken från första halvlek, Jon Jönsson, drog till på volley på en andraboll. Andreas Isaksson hade ingen chans och Elfsborg hade kvitterat.

  Surt för Djurgården

  - Det är skönt att stänka dit den. Just då är det bara eufori, säger en lycklig Jon Jönsson.

  Djurgårdens tränare var inte glad.

  - De är surt att tappa poäng i slutminuterna. Och det är ett mål som kommer på en andraboll. Vi ska ta hand om sådana bollar och tyvärr så missar vi det, säger Özcan Melkemichel besviket.

  Elfsborgs kvitteringsmål var betydelsefullt inte bara för matchen utan för laget. Efter tre raka förluster i de inledande omgångarna var boråsarna pressade. Kvitteringen gav den första poängen på hemmaplan för säsongen.

  - Den här kvitteringen var viktigt för oss. Vi måste lära oss att tro, och tro, och tro. Och jag tycker vi gör en bra prestation, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.

  - För lagets skull och för min egen var det skönt, säger Jon Jönsson.