Jättesatsningen som ska ta Milan tillbaka

En slumrande jätte är redo att ryta. Milan har köpt spelare för sanslösa två miljarder kronor under sommaren. Räcker det för att vinna första ligatiteln sedan 2011?

ANNONS
|

– Vi har allt som behövs och alla spelare är fast beslutna att hjälpa klubben tillbaka till toppen, säger mittbacksstjärnan och nye lagkaptenen Leonardo Bonucci som värvades från Juventus för knappt 400 miljoner kronor.

Ett Juventus som har vunnit serie A-titeln vartenda år efter Milans senaste och nu jagar sjunde raka.

Men Milans jättesatsning kan sätta käppar i hjulet för Turinklubben. Det har varit en köpfest utan dess like i Milano under sommaren.

Allt för att väcka liv i den slumrande jätten.

Snabba resultat

I april köpte ett kinesiskt konsortium loss klubben för 800 miljoner euro, 7,6 miljarder kronor, från Silvio Berlusconi, mediamogulen och Italiens förre regeringschef som de sista åren lät klubben falla från en position som en av Europas främsta till ett mediokert mittenlag i serie A.

ANNONS

Sedan spenderade konsortiet, med stöd från affärspartners, två miljarder i transferpengar och köpte in tio nya spelare.

Ägare och investerare kräver resultat direkt.

En seger i Europa League, dit laget kvalar, är ett av målen. Helst också en ligatitel – men minimikravet är en plats bland de fyra bästa så att det blir Champions League-spel nästa säsong för klubben som är 18-faldiga italienska mästare och har sju titlar i Champions League/Europacupen.

– Vi har valt spelare som är redo och kan leverera, som är toppspelare för vår nivå och i italiensk fotboll. Potentialen finns, det är bara en fråga om tid, säger tränaren Vincenzo Montella enligt Reuters.

"Inga fler tabbar"

Förutom Bonucci finns också portugisiske landslagsanfallaren Andre Silva, schweiziske landslagsbacken Ricardo Rodriguez och turkiske landslagsmittfältaren Hakan Calhanoglu bland de mest namnkunniga nyförvärven.

Juventus har under sommaren slickat såren efter 1–4-förlusten i Champions League-finalen mot Real Madrid. Säsongen började dock med en ny smäll då laget föll med 2–3 i supercupfinalen mot Lazio.

Nu vill tränaren Massimiliano Allegri se skärpning:

– Vi är inte i toppform ännu, men vi måste vara redo eftersom ligan startar. Vi har inte råd med fler tabbar, säger han enligt AFP.

Fakta: Milans nyförvärv

Andrea Conti, b, Atalanta, Ricardo Rodriguez, mf, Wolfsburg, Leonardo Bonucci, b, Juventus, Mateo Musacchio, b, Villarreal, Lucas Biglia, mf, Lazio, Franck Kessié, mf, Atalanta, Hakan Calhanoglu, mf, Leverkusen, André Silva, f, Porto, Fabio Borini, mf, Sunderland, Antonio Donnarumma, mv, Asteras Tripolis.

Fakta: Premiäromgången

Serie A, La Liga och Bundesliga – alla tre serier sparkar i gång i veckoslutet. Här är premiärmatcherna:

Italien

Lördag: Juventus–Cagliari, Hellas Verona–Napoli.

Söndag: Atalanta–Roma, Bologna–Torino, Crotone–Milan, Inter–Fiorentina, Lazio–Spal, Sampdoria–Benevento, Sassuolo–Genoa, Udinese–Chievo.

Tyskland

Fredag: Bayern München–Leverkusen.

Lördag: Hoffenheim–Bremen, Hertha Berlin–Stuttgart, Hamburg–Augsburg, Mainz–Hannover, Wolfsburg–Dortmund, Schalke–Leipzig.

Söndag: Freiburg–Frankfurt, Mönchengladbach–Köln.

Spanien

Fredag: Leganés–Alavés, Valencia–Las Palmas.

Lördag: Celta Vigo–Real Sociedad, Girona–Atlético Madrid, Sevilla–Espanyol.

Söndag: Athletic Bilbao–Getafe, Barcelona–Betis, Deportivo La Coruna–Real Madrid.

Måndag: Levante–Villarreal, Málaga–Eibar.

ANNONS