Stina Nilsson och Ole Morten Iversen. Arkivbild.
Stina Nilsson och Ole Morten Iversen. Arkivbild.

Iversen tränare för norska skiddamerna

Han ligger bakom Stina Nilssons framgångar i skidspåret de senaste åren. Nu ska tränaren Ole Morten Iversen ta över det norska damlandslaget i skidor.

ANNONS
|

- Jag glädjer mig väldigt mycket åt att få lära känna tjejerna. Det är med stor grad av ödmjukhet som jag går in i det här jobbet, säger Iversen på en presskonferens.

Iversen, som redan tidigare i våras lämnade det svenska landslaget efter två år, efterträder Roar Hjelmeset som i helgen meddelade att han slutar. Iversen har skrivit på för två år.

ANNONS

- Hade de frågat mig för en månad sedan hade jag nog tvekat. Men nu hoppades jag att jag skulle bli tillfrågad, säger han.

Iversen har under sin tid i det svenska landslaget hyllats för framgångarna för framför allt Stina Nilsson. Nu får han ansvaret för ett landslag utan Marit Bjørgen, men med Therese Johaug som är tillbaka efter dopningsavstängningen.

- Iversen är ett välkänt och meriterat namn i norsk längdskidåkning. Han är hjärnan bakom skidförbundets utvecklingstrappa. Och de två senaste åren har han lyft och väsentligt bidragit i svensk damskidåkning, säger förbundskaptenen Vidar Løfshus.

Det stora målet för den kommande säsongen är VM i Seefeld.

TT-NTB

ANNONS