Zetterberg skadad – tvingas avstå World Cup

Tre Kronor har drabbats av ytterligare ett tungt avbräck inför World Cup. Henrik Zetterberg är skadad och missar turneringen, han ersätts av Mikael Backlund.

ANNONS
|

Sedan tidigare har både Alexander Steen och Niklas Kronwall tvingats tacka nej till spel i World Cup. Nu kommer nästa stora bakslag. Henrik Zetterberg tvingas avstå turneringen på grund av skada.

– Henrik Zetterberg kände att han inte kunde vara 100 procent i tid för World Cup så han var tyvärr tvungen att tacka nej, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg i ett pressmeddelande och enligt klubblaget Detroit det ska vara en knäskada som är problemet för Zetterberg.

–Såvitt jag vet så är det en nyuppkommen åkomma, men jag låter Detroit uttala sig om exakt vad det är för skada. Han var nedstämd och hade verkligen sett fram emot det här, säger Grönborg till TT.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Backstjärnan skadad – missar World Cup

Zetterbergs ersättare blir Mikael Backlund som nu kallats in.

– Vi tycker att Mikael Backlund har visat tidigare att han kan vara en bärande spelare i Tre Kronor och han är väldigt användbar i olika situationer. Hans andra halva förra säsongen för Flames var riktigt stark där han visade att han är en producerande center både offensivt och defensivt, sägerGrönborg i pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ: Rylander: Backlund – en fullgod ersättare

Zetterberg blir ett stort avbräck på isen så väl som vid sidan. 35-åringen var tilltänkt som lagkapten i Tre Kronor och nu återstår att se vem som får ta över det ansvaret.

–Vi har inte diskuterat det i gruppen med de andra coacherna och rådgivarna, det är en senare fråga. Det viktigaste för oss nu var att hitta en ersättare, säger Grönborg till TT.

Sverige går in i World Cup den 18 september.

ANNONS