World Cup kommer återvända – trots publikfiaskot

World Cup har varit ett publikmässigt fiasko. Innebär det att turneringens framtid är osäker? Knappast. – World Cup kommer att bli en regelbunden turnering, säger NHL-bossen Gary Bettman.

ANNONS
|

På isen har hela världens hockey-elit varit på plats. Men det har inte hjälpt för att locka fullsatta läktare. World Cup har varit ettpublikmässigt fiasko, där flera matcher har spelats inför en halvtomarena. Turneringenhar fått utstå skarpkritik, inte minstför att man tog med mixade lag från Europa och Nordamerika.

Men trots den svidande kritiken och glesa publiktillströmningen tänker arrangören, NHL, fortsätta att satsa på konceptet.

– Det kommer med all säkerhet blien World Cup-turnering till, och flera World Cup-turneringar på regelbunden basis. Vi har inte suttit ner med NHLPA (NHL:s spelarfack) ännu och har inte bestämt om det ska bli med tre, fyraeller fem års mellanrum.Men det är något som vi ska besluta om,säger NHL-bossen Gary Bettman till World Cups hemsida.

ANNONS

Lag Europa är i final i årets turnering och Lag Nordamerika har charmat många med fartfylld och energisk hockey. Bettman tycker att initiativet med mixade lag har varit en stor succé.

– Det här är kanske den hockeyturnering som har haft den högsta klassen någonsin, och det är för att Lag Europa och Lag Nordamerika var mycket mer konkurrenskraftiga än vad ett sjunde och åttonde landslag skulle ha varit.

Samtidigt menar han att det inte är säkert att det blir samma upplägg nästa gång det är dags för World Cup.

– Betyder det att det är ett upplägg för framtiden? Det är inte säkert.Det är enfråga som vi inte har fokuserat på ännu.

ANNONS