Ville köpa finalen av Frölunda – som nobbade

Frölunda har tagit sig till final i CHL och dessutom fixat hemmafördel i finalen. En fördel som motståndarna Sparta Prag ville köpa av Frölunda.… – Det hade varit ett svek mot fansen, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

ANNONS
|

Det är tredje året i rad som Frölunda har tagit sig till final i Champions Hockey League. Förra året slutade det med seger mot finska Kärpät och i år ställs laget mot Sparta Prag från Tjeckien.

Efter att ha spelat de två första finalerna på bortais får Frölunda nu chansen att spela en final på hemmais – även om motståndarna försökte göra vad de kunde för att köpa hemmafördelen. Enligt Sveriges Radio ville tjeckerna köpa fördelen för en halv miljon kronor av Frölunda – som ska ha nobbat.

– Vi har inte haft något direkt och tydligt erbjudande men det har varit påtryckningar från CHL och från Sparta Prag. CHL såg väl möjligheten att ha 17 000 i Prag och har tryckt på lite, säger Frölundas ordförande Mats Grauers till GP.

ANNONS

Mats Grauers berättar för GP att klubben aldrig ens tänkte tanken på att sälja bort sin hemmafördel.

– För vår del så har vi inte ens lyssnat med det örat. Vi är en seriös klubb och vi har tagit oss dit på sportsliga framgångar. Det hade varit ett svek mot staden, mot våra fans, mot spelarna, mot alla, säger Grauers och fortsätter.

– Vi hade inte en tanke på att avböja möjligheten att spela på hemmaplan. Det finns inga pengar i världen som hade ändrat på det, det är ingen ekonomisk fråga för oss. Det kanske någon tycker är dumt men vi har tagit oss till finalen och tar CHL på allvar.

Frölunda ville först flytta CHL-finalen från Frölundaborg till dubbelt så stora Scandinavium. Men fick nobben då Sweden Hockey Games spelas i Scandinavium då.

– Men vi kommer att göra allt vi kan gör att göra ett jättebra arrangemang och vi siktar givetvis på att ha ett fullproppat Frölundaborg, säger Grauers.

Att till och med CHL-organisationen la sig i och försökte få Frölunda att sälja eller släppa hemmafördelen till Sparta Prag förvånade inte Frölunda-ordföranden.

– Vi känner ingen oro kring det här. Men CHL har väl tänkt på att det varit svaga publiksiffror i Sverige i CHL, det är inget vi kan förneka. Men i vår semifinal hade vi 4 000 åskådare och då föll det lite. Men vi är trygga i att arrangera finalen och var aldrig ens intresserade på att lyssna på något erbjudande, säger Grauers.

ANNONS

Finalen mellan Frölunda Indians och Sparta Prag spelas 7:e februari. En final som blir Frölundas tredje raka och där målsättningen är tydlig – det ska bli ett guld till.

ANNONS