Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

"Vi var väldigt effektiva idag"

Frölunda har lagt ett stort fokus på offensiven under försäsongen och mot HV71 var den så bra som det gick när man vann med överlägsna 8-1. – Vi var ju väldigt effektiva idag, säger tvåmålsskytten Carl Grundström.

Det som skulle bli ett spännande tungviktarmöte mellan två av svensk hockey främsta klubbar slutade i en total överkörning. Frölunda kom ut som ett, till synes, flera divisioner bättre lag och redan efter första tekningen var det bara för de regerande svenska mästarna HV71 att spänna fast sig och förbereda sig för en rejäl åktur.

– Det var riktigt kul idag. Vi kommer ju ut direkt och spelar vårt spel hela vägen, vi var ju det bättre laget rakt igenom, säger Carl Grundström som fick göra två mål under utklassningen.

LÄS OCKSÅ: Frölunda utklassade HV71 efter sanslös målfest

Det började med ett läckert prickskytte från Christoffer Ehn, som kom helt fri med målvakten, och slutade med Carl Grundström kunde stänka in ett skott i slottet. Däremellan var det en total utklassning från Frölundas del som kunde vinna mot ett blekt mästarlag med ett slutresultat som löd 8-1.

– 8-1 är ju en väldigt stor siffra, men vi var ju väldigt effektiva idag så det är skönt att ta med sig inför CHL-starten.

Har du någon sorts teori om hur det kunde rinna iväg så rejält?

– Vi slog aldrig av på takten och fortsatte spela trots att vi ledde så stort.

Är man regerande svenska mästare, likt HV71, är pressen föga förvånande väldigt stor på laget och att de ska leverera igen. Samma sits satt Roger Rönnberg och hans Frölunda i under förra säsongen.

– Vi vet ju hur det är att komma tillbaka efter att ha vunnit ett SM-guld, vi var ju nästan neurotiska i att vi skulle vara ödmjuka och starta en ny resa. Så jag har ganska lätt att förstå hur de känner sig nu, säger tränaren.

Något som man tryckt ordentligt på under försäsongen har varit att få till det offensiva spelet, Roger Rönnberg har sagt att målet är att man ska göra tre till fyra mål per match. Så med åtta mål i bagaget är det inte svårt att räkna ut hur nöjd tränaren är.

– Jag tycker att när vi orkar att hålla koncentrationen, farten och kreativiteten uppe så ser det ju väldigt bra ut. Så jag tycker att vårt offensiva spel ser väldigt bra ut, det är inte bara att vi gör mål utan att vi skapar väldigt mycket chanser. Samtidigt som vi har en rörelse och kreativitet.

På totalt tre träningsmatcher har Frölunda gjort totalt 15.

– Vi har ju gjort väldigt mycket mål under våra träningsmatcher, så det är ju väldigt starkt av oss. Det är ju nyckeln, så det är bara att fortsätta bygga på det här, säger Carl Grundström.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst