Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

"Vi hittar sätt att förlora matcherna"

Frölunda fortsätter att ha förbaskat svårt att vinna hockeymatcher. Efter förlusten mot Djurgården efter straffar var det deppigt i Frölunda. – Vi hittar sätt att förlora matcher istället för att vinna, säger Joel Lundqvist.

Ryan Lasch snärtade dit 3–2 för Frölunda i slutet av den tredje perioden och Frölunda såg ut att gå mot en efterlängtad seger. Istället blev det tredje raka förlusten efter att Djurgården kvitterat och avgjort matchen på straffar genom Calle Ridderwall. Efter matchen var det minst sagt bedrövat i omklädningsrummet.

– Det här var tungt, fan … vi gör mycket bra men vi har börjat hitta sätt att förlora matcher istället för att vinna. Men det är bara på det igen. Vi jobbar på bra, släpper inte till super mycket men ja … det är lite som det är nu. Så enkelt är det, säger Joel Lundqvist som hade förvånansvärt svårt att beskriva känslorna efter matchen.

– Vad ska jag säga …? Det är detaljer som avgör … det är retur här och skott där. Vi träffar stolpen och behöver få upp vår effektivitet på det vi skapar. Vi spelar rätt bra defensivt, säger han och suckar tungt.

– Det här är bara tungt.

Vad säger du om insatsen idag?
– Vi skapar ju lägen och frånsett starten så äger vi spelet, det är en helt okej match men vi måste ju vinna. Vi behöver poängen och nu får vi bara en med oss. Det känns riktigt tungt men vi måste ta med oss det positiva.

Lite längre bort i omklädningsrummet står Mats Rosseli Olsen. Norrmannen ville inte prata om otur eller stolpträffar.

– Jag vet inte om det är otur. Vi släpper in tre mål och vi leder matchen och ska kunna hålla ledningen. Det är dåligt av oss att inte klara av det. Det är surt. Så är det. Det är lite som säsongen har varit men det måste ju vända, säger han.

Vad ska ni göra?
– Det är inte så mycket annat att göra. Vi spelar så pass bra så att vi borde kunna ta tre poäng. Vi får bara blicka framåt och inte grubbla för länge.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst