Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

"Vi har blivit som ett gift gammalt par"

Sebastian Stålberg har tappat nära vänner på löpande band i Frölunda. Men Simon Hjalmarsson har han fått behålla. – Vi har blivit som ett gift gammalt par, säger han om rumskompisen i senaste 031 Hockey.

Sebastian Stålberg, 27, är en av sex spelare kvar från SM-guldet för klubben 2016. Efter det har han sett lagkamrater och nära vänner försvinna – en efter en. 
– Det är klart att det är trist att förlora lagkamrater och vänner men jag kommer fortsätta vara vän med de som har lämnat, säger han i senaste avsnittet av 031 Hockey.

Du har ändå fått behålla Simon Hjalmarsson?
– Haha, ja! Vi har blivit som ett gift gammalt par och har våra rutiner och har fått ett ganska harmoniskt rum nu.

Till årets säsong har Sebastian Stålberg parats ihop med just Simon Hjalmarsson men även Sean Bergenheim på isen. Något som gör att han petas upp lite i rangordningen.
– Det är ju en chans att komma lite högre upp i hierarkin även om vi har fyra kedjor som ska leverera. Vår kedja förra säsongen var ju mer en typisk fjärdefemma. Vi ska bygga på något bra och det ska bli kul att få den här möjligheten. 

Den andra gästen i det femte avsnittet av 031 Hockey är sportchefen, Fredrik Sjöström som är riktigt nöjd med sitt lagbygge.
– Det känns jättebra såhär långt, det känns i och för sig för de flesta lag vid den här tidpunkten. Nu får vi se lite vart vi står när det börjar. Vi har spelat i CHL och testats lite grann men det finns att jobba på. Samtidigt är det inte nu vi ska vara som bäst. Det vill vi vara längre fram och det är en lång resa, säger han.

En resa som slutar på Götaplatsen?
– Jag hoppas. Vi ska vara med och fajtas. Vinna är svårt, det är inte lägg. Men vi har gett oss möjligheten att vinna, säger han och får medhåll av Stålberg.
– Det är inget att hymla med, vi går för guld och jag tvivlar inte en sekund på att det finns stora möjligheter för att nå dit. 

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst