Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

"Vi har aldrig tränat hårdare"

Ponthus och Pathrik Westerholm är Frölundas senaste tvillingpar – och chockar sina kroppar. – Vi har aldrig tränat hårdare, berättar nyförvärven.

Det är fortfarande augusti i almanackan när Roger Rönnberg ryter till på isen. Det må vara träning, men på torsdag startar allvaret med Champions Hockey League – och när arbetsinsatsen inte är tillräcklig får de nyanlända tvillingarna Westerholm från Brynäs sig en rejäl åthutning.
"Vad är det där för alibiåkning?"
Jobbigt att höra som nykomlingar i ett lag, måhända?
– Det är höga krav här, precis som det ska vara. Tränaren pushar oss, svarar Ponthus snabbt samtidigt som brorsan Pathrik nickar instämmande.

Roger Rönnberg utvecklar sin kritik:
– Det är tufft att varje dag vara så obekväm som vi vill att spelarna ska vara hos oss. Det är inte bara bröderna Westerholm som får höra det, utan även spelare som varit här betydligt längre ...
Är det en chock för kroppen att komma till Frölunda?
– Det är alltid en chock i början, när du inte varit på is på länge. Vi börjar komma in i det mer och mer för varje träning. Det är skönt att det går åt rätt håll, säger Pathrik. 

Har ni tränat hårdare någon gång?
– Nä, det har vi inte gjort. Det här är hårdast, skulle jag säga. Det är kul det också, men tufft i början, svarar Ponthus.

Och Roger Rönnberg är mestadels nöjd med vad han har sett. Så här långt.
–  Moralen och karaktären för att vara här, den har de. De tränar stenhårt och pushar sina egna gränser varenda dag. Det är fantastiska killar att jobba med. 

Om du beskriver dem på isen?
– Pathrik är en klassisk svensk center. En smart spelare, en spelare som styr rytmen i en kedja både offensivt och defensivt. Han är laglojal. Ponthus är mer en spjutspets, en forward som ska ha pucken sist – medan Pathrik är en framspelare. 

Kommer ni att spela dem ihop?
– Det är originaltanken, ja. Sedan får vi se om vi testar dem med andra spelare. Vi vet om att de spela tillsammans. De har en väldigt bra förståelse för varandra på isen.

För det är just det – tvillingarna gör allt tillsammans. De bor ihop i en hyresrätt i Johanneberg – och kommer liksom i ett paket till Frölunda. Inte utan min brorsa, så att säga.
– Om Frölunda bara hade velat ha en av oss så tror jag inte att vi kommit hit. Vi vill spela tillsammans, säger Pathrik.

Hittar ni varandra bättre som tvillingar på isen?
– Svårt att svara på, haha. Jag vet inte hur det är att inte vara tvilling. Det är en trygghet att ha varandra. Vi vet vad vi kan tillsammans, säger Ponthus.

Är det en trygghet att ha brorsan nära?
– Ja, så är det. Det är skönt att ha nån att prata med på ett nytt ställe. Vi kände inte så många innan vi kom hit, men det har varit lätt att komma in i laget.

Målet för säsongen är enkelt. Efter en svidande finalförlust i sjunde matchen mot HV71 så vill Westerholm gånger två ha en snabb revansch – med sitt nya lag.
– Vi går för att vinna – och bli bättre varje dag. Vi ska utvecklas och ha kul tillsammans, svarar tvillingarna.
Det låter som om Roger Rönnberg redan har hjärntvättat er?
– Haha! Nä, så tänker jag i alla fall, säger Ponthus.
– Vi har lite revanschlust från förra säsongen. Två torskar på övertid, minns Ponthus med en besviken min.
 

Tvillingarna Westerholm
Namn: Pathrik Westerholm.
Ålder: 25.
Kommer från: Karlskrona. Spelar center.
Tidigare klubbar: Karlskrona, Malmö, Brynäs.
Draftad: Som nummer 180 totalt av Vancouver Canucks 2011.
Kännetecken: Har rakt hår. Skjuter med vänsterfattning.

Namn: Ponthus Westerholm.
Ålder: 25.
Kommer från: Karlskrona.
Tidigare klubbar: Karlskrona, Malmö, Brynäs.
Draftad: Inte alls.
Kännetecken: Har lockigt hår. Skjuter med högerfattning.
 

Mest läst