TV: Fredrik Pettersson om framtiden: "Jag vill hem till Frölunda"

Fredrik ”Freddan” Petterssons karriär fortsätter i KHL. Återkomsten till Frölunda får läggas på is. – Jag vill hem till Frölunda men jag känner att jag vill vara utomlands i några år till, säger Fredrik Pettersson till GP.

ANNONS
|

Den nu 29-årige forwarden lämnar HC Lugano i Schweiz där han firat stora framgångar under tre säsonger. Ny klubbadress är Torpedo Nizhny Novgorod i KHL. Ligan han fick sparken ifrån efter en hel del skadeproblem under 2012-13.

– Det blev så … jag har varit i Schweiz i tre år och kände väl att jag var sugen på ett nytt äventyr. Under de här tre åren så har det gått ganska bra och jag fick nu en bra chans att komma tillbaka till Ryssland. Det ska bli kul, säger Pettersson.

Är det lite av en revansch för dig, efter att du fick sparken?

ANNONS

– Självklart är det så! Jag känner att jag har utvecklats, jag har blivit lite äldre och har bättre koll på mig själv, hur jag spelar och ganska mycket andra saker. Det blir lite av en revansch och jag har jobbat hårt i många år för att spela på en hög nivå. Jag känner mig väldigt laddad.

”Freddan” är en drömvärvning för Frölunda Indians. Klubben som han representerade så sent som 2011-12. Men återkomsten får fansen vänta på.

– Jag vill hem till Frölunda men jag känner att jag vill vara utomlands i några år till. Sedan exakt när vet jag inte, det ska ju passa in. Jag har full respekt för att Frölunda har ett bra lag, det finns mycket bra spelare och det ska stämma den dagen det stämmer för mig så ska det stämma för klubben också.

– Jag tycker det är otroligt kul att de tog guldet. Jag har nog aldrig sett så mycket matcher och det var kul att följa den resan som de har gjort.

ANNONS