Skellefteå-stjärnan anmäld

Skellefteås Jimmie Ericsson är anmäld för slewfoot till disciplinnämnden och kan missa onsdagens avgörande kvartsfinal.

ANNONS
|

I den första kvartsfinalen mellan Frölunda och Skellefteå åkte Sean Bergenheim på en avstängning för slewfoot. Tre matcher blev det.

Efter matchen på måndagen utredes två spelare i Skellefteå för samma sak.

Jimmie Ericsson tog med sig Matt Donovan i en situation – och amerikanen slog i huvudet hårt i isen. Även Adam Pettersson gjorde samma sak och drog ner just Sean Bergenheim i isen.

Enligt uppgifter till GP utreds bägge för slewfoot, bensvepning – och SHL kom på tisdagsmorgonen med ett besked. Adam Pettersson frias från anmälan. Däremot anmäls Jimmie Ericsson, som riskerar tre matchers avstängning. Detta eftersom han redan under säsongen har stängs av en gång för just slewfoot.

ANNONS

"Det är så här när det blir kamp – och då kan det uppstå såna här situationer. Och regelboken ser ut som den gör", säger en källa till GP.

Ett beslut från disciplinnämnden väntas tas under tisdagen. GP-sportens krönikör Johan Rylander menar att det ska mycket till för att Jimmie Ericsson ska frias.

– Med tanke på att det är frågan om slewfoot-återfall skulle allt annat än tre matchers straff för Ericsson förvåna mig oerhört, säger han.

ANNONS