Två segrar men inte klara för slutspel: "Det är tufft"

Två segrar på två matcher. Trots det är Tre Kronor inte klart för semifinal i World Cup. Sista hindret i gruppspelet är Team Nordamerika U23. – Tufft att vinna två matcher men inte vara klart för slutspel, säger Henrik Sedin.

ANNONS
|

Efter de två inledande segrarna mot Ryssland och Finland har Tre Kronor fått en smakstart på World Cup. Men de svenska stjärnorna får fortfarande vänta på en semifinalplats. Om resultaten går emot Sverige under onsdagskvällen kan det vara färdigspelat i turneringen.

– Vi har saker att bygga vidare på men vi siktar på att vinna, säger Loui Eriksson och fortsätter.

– Jag har sett några matcher med deras lag. De har mycket skill och har unga spelare som kan göra bra saker med pucken. Det gäller att vi tar tag i det och håller i pucken.

ANNONS

En som varit med länge och som har vunnit med landslaget tidigare är Henrik Lundqvist. Stjärnmålvakten som var tillbaka i spel mot Finland.

– Vi är inte i semin ännu. Det var viktigt att få med sig poäng mot Finland. De var desperata och hade en del chanser. Det var roligt och jag njöt över att vara därute i en så stor och viktig match, säger han.

Offensivt för Tre Kronor har mycket handlat om en viss tvillingduo. Daniel och Henrik Sedin låg bakom segern mot Finland och måste stå för en ny fin insats om det ska bli seger mot Team Nordamerika U23.

– Vi är långt ifrån klara. Vi måste ha poäng nu men vi kommer spela för vinst. Vi ska göra allt vi kan. Men det är tufft att vinna två matcher men inte vara klart för slutspel. Team Nordamerika består knappast av juniorer. Det är spelare som är 22-23 år och har spelat ett par år i ligan. Det är toppspelare som kan vinna hela turneringen, säger Henrik Sedin.

Erik Karlsson är inne på samma linje – för honom finns det bara en sak som gäller.

– Vi ska vinna! Det spelar ingen roll! Vi kan inte tänka på att vi har vunnit två matcher. Det släpper vi och det är ett riktigt bra lag som vi möter.

ANNONS
ANNONS