Tredje raka för Frölunda – nyförvärvet slog till igen

Frölunda gjorde processen kort med Rögle när Ryan Lasch återigen visade vägen för sitt Frölunda. Segern var den tredje raka för Roger Rönnbergs lagbygge.

|

Johan Gustafsson fick förtroendet av Roger Rönnberg för fjärde matchen i rad och fick en skön start på kvällen. I den första perioden vann han målvaktskampen mot Justin Pogge när Frölunda ganska enkelt kopplade ett grepp om matchen.

Rögle var när att ta ledningen när Edwin Hedberg lurade Adam Almquist upp på läktaren men Johan Gustafsson kunde rädda. Istället skulle en viss Ryan Lasch kliva fram för Frölunda.

Amerikanen som plockades in för att vinna matcher för Frölunda inför säsongen fick pucken av nyförvärvet Mike Weber och snärtade dit pucken bakom Pogge som nog borde ha nypt den pucken.

Ryan Lasch skulle fortsätta att spela en avgörande roll i den första perioden. Först blev han crosscheckad i ryggen av Cade Fairchild och i det efterföljande powerplayspelet serverade han Adam Almquist som dundrade in 2–0 för Frölunda.

– Helt godkänt tycker jag. Vi kommer ut bra och piggt, säger Christoffer Ehn till C More.

Ehn fick på nytt förtroendet att vikariera för skadade Joel Lundqvist av Roger Rönnberg. Något som Ehn verkar uppskatta.

– Det är skitkul att få lite mer istid och att få spela med riktigt bra spelare, säger han.

Joel Mustonen hämtades in inför mötet med Örebro 18 november och slog till direkt i första matchen. Mot Malmö slog den finske liraren till på nytt och mot Rögle blev det tredje målet på tre matcher.

På läktaren satt sportchefen Fredrik Sjöström och njöt över en riktig succévärvning.

– Det är klart att man inte hade väntat sig att göra tre mål på de tre första matcherna. Jag tycker det är en stark period, bättre än den första. Vi börjar den första bra men vi avslutar lite sämre. Det här är en bra period rakt igenom, säger Mustonen till C More.

Mustonen var dock inte nöjd utan var nära att utöka till 4–0 men i stället skulle Johan Gustafsson tvingas att kapitulera. I powerplay spelade Victor Olofsson fel och Taylor Matson kunde kontra in pucken bakom "JG". Innan det numerära överläget var över för Frölunda hade Adam Almquist på nytt prickat in pucken i powerplay efter pass av Ryan Lasch – som så många gånger tidigare.

Justin Pogge skulle servera pucken på bladet för Adam Almquist som slängde in pucken framför mål där Ponthus Westerholm snyggt styrde in 5–1 för Frölunda.

Segern för Frölunda var lagets tredje raka vilket kommer efterlängtat efter en lite tuffare period resultatmässigt. Fortsätter segertåget och klättringen i SHL-tabellen nu för Frölunda som brukar vara starka innan nyårsskiftet?